Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Uncharted op de PlayStation 5 laat niet meer lang op zich wachten

De Uncharted-reeks is één van de belangrijkste gameseries voor Sony geworden. Mocht je daarbij een PlayStation 5 hebben, dan hebben we goed nieuws. Binnenkort kun je een mooi avontuur er op beleven.

Nee, het gaat helaas niet om een compleet nieuw deel voor de PlayStation 5. Maar met Uncharted: Legacy of Thieves Collection krijg je wel twee van de beste games uit de reeks die voorzien worden van heel wat voordelen.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5

Op het PlayStation Blog is bekendgemaakt dat je niet meer al te lang hoeft te wachten op Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Op 28 januari komt de game uit op de PlayStation 5. Daarna is het ook de bedoeling dat de game op de pc verschijnt, maar daar is nog geen datum voor gegeven. In deze compilatie kun je losgaan met de games Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy. In die eerste game je voor het laatst aan de slag met Nathan Drake, terwijl je in de andere game losgaat met Chloe Frazer.

Het zijn games die oorspronkelijk voor de PlayStation 4 verschenen. Maar op de PlayStation 5 kun je net wat meer toeters en bellen aanzetten, waardoor het geheel er net wat beter uit ziet. Voordat je de games kunt gaan spelen, is het mogelijk om uit wat settings te kiezen. Als je een dikke televisie hebt met een 4K-resolutie, dan kun je in de Fidelity Mode de game in die resolutie spelen met een framerate van 30fps. Wil je een soepelere ervaring, dan zet de Performance Mode je game op een lagere resolutie, maar zit je wel op 60 FPS. En dan heb je zin om te experimenteren? Dan kun je gebruik maken van de Performance+ Mode. Deze geeft je 120 fps (mits je display 120 Hz ondersteunt) op een 1080p resolutie, maar kan er wel voor zorgen dat je soms een resolutie drop ervaart.

Andere voordelen

Daarnaast krijg je in Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5 nog een paar andere voordelen. Zo zijn er nauwelijks laadtijden, kun je genieten van 3D Audio en ondersteunt de game de mogelijkheden van de DualSense-controller. Mocht je de oude games al digitaal bezitten, dan kun je ze voor een tientje upgraden.

Nog altijd geen PlayStation 5? Coolblue geeft je een nieuwe kans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!