Netflix zet vol in op Stranger Things, splitst vierde seizoen door tweeën

Films & Series Mark Hofman 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het verhaal van Stranger Things komt langzaam maar zeker tot een einde. Dat wordt duidelijk in een open brief van de Duffer Brothers die gedeeld wordt door Netflix. De producenten van de serie bevestigen dat het vijfde seizoen het laatste wordt en dat het vierde seizoen groter is dan welk seizoen dan ook.

Netflix gaat het vierde seizoen van Stranger Things anders aanpakken dan de vorige drie. Het is volgens de Duffer Brothers dusdanig groot, dat het een beter idee is om het in twee delen uit te brengen. Het begin van het einde start dit jaar dus op 27 mei en zal op 1 juli zijn vervolg vinden.

Netflix en Duffer Brothers gaan all-in

“Stranger Things 4 was zonder twijfel ons meest uitdagende seizoen ooit”, zo laten de Duffer Brothers weten in de open brief. Waar voorgaande seizoenen beschikte over acht of negen afleveringen, doet het aankomende vierde seizoen het met twee keer zoveel. De broers werkte naar eigen zeggen met negen scripts, meer dan 800 pagina’s tekst en duizenden shots met visual effects. Het is dus niet heel gek dat het duo, dat de afgelopen zeven jaar al werkt aan de iconische Netflix-serie, al ruim twee jaar bezig zijn met dit seizoen.

Stranger Things Netflix
Klaar voor het vervolg? (Afbeelding: Netflix)

Er is daarom reden genoeg voor Netflix om Stranger Things seizoen 4 in tweeën te delen. Op 27 mei 2022 verschijnt het eerste deel met negen afleveringen en het tweede deel, met nog eens negen afleveringen, verschijnt op 1 juli. De serie wordt dit jaar dus eigenlijk voorzien van twee nieuwe seizoenen, waardoor de weg naar het einde op heerlijke wijze wordt aangelegd.

In dezelfde brief maken de Duffer Brothers ook bekend dat het vijfde seizoen van Stranger Things het verhaal, zoals we het nu kennen, tot een einde brengt. “Zeven jaar geleden maakte we plannen voor het complete verhaal en voorspelde we dat we vijf seizoenen nodig hadden om het te vertellen.” Inmiddels werd duidelijk dat het verhaal iets meer nodig had dan dat. Netflix komt dit jaar dus met 18 gloednieuwe afleveringen van de populaire serie.

Niet het einde van Stranger Things

Naast vier nieuwe posters heeft Netflix verder nog vrij weinig bekendgemaakt over het vierde seizoen van Stranger Things. Laat staan dat we iets wijzer zijn geworden over het vijfde seizoen. Wat de Duffer Brothers wel laten weten is dat het seizoen een einde maakt aan het verhaal zoals we het kennen. De franchise zelf zal, naar alle waarschijnlijkheid, in leven blijven.

How I Met Your Mother-ster schittert in Netflix-drama Windfall

“Er zijn nog heel veel meer verhalen die we kunnen vertellen in de wereld van Stranger Things‘, laten de broers in de open brief weten. ‘Nieuwe mysteries, nieuwe avonturen en nieuwe onverwachte helden’. Er zijn dus plannen genoeg, maar eerst is het tijd om het verhaal over Eleven en haar vrienden af te ronden. Iets waar de broers duidelijk erg enthousiast over zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen