Netflix scoort met ‘onbekende’ oude thriller van makers Peaky Blinders

Films & Series Jeroen Kraak 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix staat vol met series en films waarvan je waarschijnlijk nog niet hebt gehoord. Nu maakt een oudere Britse show van de makers van Peaky Blinders behoorlijk indruk.

Laten we eerlijk zijn, de laatste tijd valt het een beetje tegen op Netflix wat betreft echt interessante titels. Toch is er nog genoeg moois te vinden. Een van de series die je echt een keer moet checken is Taboo. De serie speelt zich af in een duister Victoriaans Londen en is mede gemaakt door Peaky Blinders-acteur Tom Hardy en Peaky Blinders-bedenker Steve Knight.

Dit is Taboo

De Britse omroep BBC staat bekend door haar goede series. Wat te denken van Titels als Peaky Blinders, The Last Kingdom en de vele misdaadseries. Ook Taboo mag je toevoegen in het lijstje. Op Rotten Tomatoes scoort de serie redelijk met 76 procent, maar de show doet het vooral goed bij het grote publiek. Op IMDb weet de serie dan ook een 8,4 te scoren.

Netflix scoort met The Adam Project, maar men is niet onder de indruk

Taboo gaat over avonturier James Keziah Delaney. Hij keert vanuit Afrika terug naar Londen tijdens de oorlog in het jaar 1812 om zijn vaders transportimperium opnieuw op te houwen. Toch gaat dat niet zo simpel. Zowel de overheid als zijn grootste concurrent willen dat dit niet lukt en hebben daar alles voor over- zelfs moord.

Taboo is al sinds 2017 te zien op televisie en wist in haar eerste jaar al nominaties voor de Emmy Awards binnen te slepen. In 2018 won het een prijs voor beste make-up en haardesign.

Nu ontzettend populair op Netflix

Het is opvallend dat de serie juist nu weet te scoren. In verschillende landen stormt Taboo de top 10 van Netflix in, terwijl het eerste seizoen alweer uit 2017 stamt. Dat komt waarschijnlijk doordat de streamingdienst de titel recent heeft binnengehaald. In Nederland heeft Taboo inmiddels de vijfde plaats in bezit.

Deze bizar gruwelijke documentaire is een hit op Netflix

Taboo is dus 5 jaar oud en er is maar één seizoen gemaakt. De grote vraag is of er nog een nieuw seizoen komt. Dat komt er zeker laat bedenker Tom Hardy weten aan Esquire in augustus 2021. Toentertijd stond de serie voor hem op pauze, omdat hij te druk was met het maken van de Venom-franchise. In het interview zegt hij: “Het tweede seizoen van Taboo ik echt heel belangrijk voor me en het vergt veel denkwerk. Ik genoot van het eerste seizoen en dat wil ik ook bij het tweede.”

Wanneer het tweede seizoen echt komt is dus nog even wachten. In de tussentijd kun je in ieder geval genieten van het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders. Netflix maakte eerder de releasedatum bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen