Netflix wil dat nieuwe film met Marvel-Ster je favoriete western wordt

Films & Series Jeroen Kraak 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft de eerste trailer van een nieuwe westernfilm gedropt. The Power of the Dog moet jou en andere filmliefhebbers omverblazen.

Binnenkort is het filmfestival van Venetië. Dit evenement is een van de toonaangevende filmfestivals van de wereld. Het is dan ook logisch dat Netflix daar echt wil gaan schitteren. Om dat doel te bereiken gaat het een bijzondere film meenemen: The Power of Dog. Om alvast in de stemming te komen heeft de rode N een trailer gedropt.

The Power of the Dog komt eraan

Het verhaal van The Power of the Dog ligt al een tijdje op de plank. De Netflix-film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Savage uit 1967. Het verhaal speelt zich af in 1925 en gaat over twee veeboeren in de Verenigde Staten.

Netflix knalt in september: La Casa de Papel, Sex Education, Kate en meer

Als je bovenstaande beschrijving leest, klinkt het nog saaier dan Boer Zoekt Vrouw, maar dat is de Netflix-film zeker niet. Boer Phil is wel charmant maar ook meedogenloos. Hij regeert de regio door middel van intimidatie samen met zijn broer George. Dat zorgt ervoor dat iedereen bang voor hem is. Dat verandert echter als George trouwt met een weduwe. George neemt haar zoon Peter en de vrouw in huis, maar Phil ziet dat niet zitten en pest ze. Toch begint hij later steeds meer gesteld te raken op Peter. De grote vraag is of dat echt is, of dat hij met een plan de familie kapot probeert te maken.

Netflix strikt grote sterren

Kijk, die beschrijving begint er wat meer op te lijken! Wat de verwachtingen van de film extra verhoogt is de sterrencast. Zo zien we in de hoofdrol niemand minder dan Benedict Cumberbatch, die je wellicht beter kent als Doctor Strange of Sherlock Holmes. Daarnaast zien we ook Jesse Plemons (The Irishman) en Kirsten Dunst (Fargo). Voor de film heeft Netflix tevens Jane Campion uit de mottenballen getrokken. Ze komt terug uit haar pensioen en met films als The Piano and Bright Star weet ze als geen ander hoe ze een dramafilm moet maken. De muziek is in handen van de bekende Jonny Greenwood.

We moeten helaas nog even wachten voordat we de film zelf kunnen zien. De film is vanaf 17 november te zien in de bioscoop. Twee weken later, op 1 december, kun je The Power of the Dog ook op Netflix zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen