Deze bijzondere Netflix-titels komen eindelijk naar Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het gebeurt niet vaak dat Netflix originals de overstap maken naar een concurrent. Toch heeft Disney+ nu een aantal bijzondere titels eindelijk binnen.

Netflix staat vol met ontzettend veel content. Een groot deel daarvan zijn zogenaamde originals. Series die speciaal voor Netflix zijn gemaakt. Dat doet de streamingdienst overigens niet zelf. Het koopt rechten en bestelt series bij grote filmmaatschappijen. Iets wat andere streamers bijvoorbeeld ook doen. Zo wordt Apple TV+ megasucces Ted Lasso gemaakt door Warner Bros. Een titel die je dus eerder zou verwachten op HBO Max.

Netflix-titels van andere makelij

Ook Netflix heeft zulke titels. Er was een tijdje dat Disney’s dochteronderneming Marvel series maakte voor de streamingdienst. Ook grote Disney-titels waren te zien op de rode N. Dat veranderde natuurlijk toen Disney plannen uit de doeken deed voor een eigen streamingdienst. Een van de grote pijlers was en is natuurlijk Marvel. Toch was er wel een probleem, want een aantal Marvel-titels waren gemaakt voor de streamingdienst.

In totaal staan er zes namen uit de Marvel-stal op Netflix. We hebben het natuurlijk over: Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, The Punisher, Luke Cage en Defenders. Deze series zie je dus binnenkort op Disney+ in plaats van de rode N.

Iron Fist Netflix
Iron Fist. Bron: Netflix

Al langer plannen van Disney

Toch hield Disney al langer rekening met haar eigen Marvel-series op Netflix. Zo zijn er speciale contracten gemaakt waardoor het de shows naar Disney+ kan brengen. Die tijd lijkt nu gekomen want de streamingdienst kondigt nu aan wanneer we ze op het platform kunnen verwachten. Ze waren natuurlijk al een tijdje op Netflix verdwenen.

Disney+ teasete natuurlijk al op een bijzonder manier met de series. Zo zagen we al verschillende verbanden tijdens Hawkeye dat afgelopen jaar op de streamingdienst was te zien.

Je moet nog wel even wachten totdat de Netflix-titels op de streamingdienst komen. De release staat gepland op 29 juni van dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen