Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 4 mei 2022

HBO Max komt met een spin-off van… een spin-off?

Spin-offs zijn een ontzettend populaire manier om films en series te maken. Maar een spin-off van een spin-off? HBO Max begint er nu aan.

Iedereen heeft wel eens een spin-off gezien. Het is een serie of film die gemaakt is van een personage of een deel van een verhaal van een originele serie film. Bekende voorbeelden zijn onder andere Better Call Saul (Breaking Bad), The Mandalorian (Star Wars) en iets verder terug in de tijd Frasier (Cheers). Ook op HBO zijn verschillende spin-offs te zien. Daar komt er nu nog een bij en wel een heel bijzondere.

HBO Max met een spin-off van Peacemaker

HBO Max is wel fan van spin-offs. Zo komt er natuurlijk de nieuwe Game of Thrones-serie aan. Ook heeft de streamingdienst twee spin-offs in de make van de nieuwe film The Batman. Een van de nieuwste spin-offs op HBO Max is Peacemaker. Het karakter was eerder te zien in The Suicide Squad, maar heeft nu een eigen serie sinds dit jaar. Deze is een enorm succes en scoort daarom ook een 8,4 op IMDb.

Peacemaker: 8 redenen waarom je de serie nu moet kijken op HBO Max

HBO Max en ziet het succes. Natuurlijk komt er een tweede seizoen van Peacemaker, maar daar blijft het niet bij. HBO komt nu met een serie die gebaseerd is op een van de karakters uit de serie. Er komt dus een spin-off van een spin-off wat dus best een opmerkelijk iets is. Je ziet het niet zo vaak in Hollywood.

Nog veel onbekend

De spin-off van Peacemaker draait om Amanda Waller, die we ook al zagen in The Suicide Squad. Volgens Variety is HBO Max op dit moment in gesprek met actrice Viola Davis over de nieuwe serie. Waar deze dan precies over gaat, is nog onduidelijk.

Peacemaker zelf gaat over Christopher Smith, een brute moordenaar die alles naar eigen zeggen voor vrede doet. Hij heeft een arrogante houding en staat dan ook niet open voor kritiek. Het levert een hoop hilarische momenten op. Daar draagt James Gunn natuurlijk ook bij. De regisseur die eerder werkte aan Guardians of the Galaxy en The Suicide Squad heeft er een echt pareltje van gemaakt. Of hij ook de regie op zich gaat nemen van de spin-off spin-off is nog de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
HBO Max komt met een spin-off van… een spin-off?
Sluiten