Turkse psychologische thriller verovert Netflix, maar is het iets voor jou?

Films & Series Jeroen Kraak 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix staat boordevol met series en films uit allerlei landen. Veel zijn bekend, maar er zitten er ook een aantal tussen waar we nog nooit van gehoord hebben. Het Turkse Biz Kimden Kaçiyorduk Anne? stormt nu de Top 10 binnen, maar is die het ook waard om te kijken?

Mijn Turks is helaas niet zo goed. Ik zou Biz Kimden Kaçiyorduk Anne? waarschijnlijk totaal verkeerd uitspreken in deze mooie taal. Toch moet ik het misschien wel leren, want de serie is nu erg populair. Het staat in de Nederlandse Netflix Top 10.

Biz Kimden Kaçiyorduk Anne? op Netflix

Biz Kimden Kaçiyorduk Anne? betekent in het Nederlands Voor wie waren we op de vlucht mam? (dankjewel Google Translate). Kijk, dat geeft al iets meer duidelijkheid, maar wat kunnen we precies verwachten?

Netflix beschrijft de nieuwe Turkse original als volgt: “In deze spannende dramaserie doet een moeder alles wat ze kan om haar tienerdochter te beschermen terwijl ze een pijnlijk verleden proberen te ontvluchten.”

De nieuwe Netflix-serie is ideaal om lekker tussendoor te kijken, omdat de afleveringen niet al te lang zijn. Het eerste seizoen bestaat uit zeven afleveringen die rond de veertig minuten duren.

De meningen lopen uiteen over de Turkse serie

Toch is het de vraag of je dit echt moet doen, aangezien de reviews tot nu toe niet al te positief zijn. Er zitten op IMDb zowel tienen als enen tussen. De gemiddelde score is op dit moment een 5,8, maar de Netflix-serie is nog maar pas uit.

Laten we beginnen met de slechte recensies over Biz Kimden Kaçiyorduk Anne?, dan hebben we die al gehad. “Deze serie zit vol idiote verhaallijnen. Dommer dan dat kan het niet woorden”, schrijft een kijker.

Een ander is het daarmee eens: “De roman waarop de serie is gebaseerd, is misschien wel goed, maar de onzin volgt elkaar op in de serie. En dan is er ook nog eens een acteur die geen kind is, maar zich wel zo wil gedragen.”

Gelukkig zijn er ook positievere recensies te vinden. “Toen ik voor het eerst aan de serie begon, raakte het verhaal me diep. Ik heb het in één ruk uitgekeken. Ik hoop dat Netflix doorgaat met producties van zo’n hoge kwaliteit.”

Wil je dus een snelle thriller zien op Netflix? Dan is Biz Kimden Kaçiyorduk Anne? misschien de show die je zoekt. Als je echt iets hoogstaands wil, kun je waarschijnlijk beter verderzappen.

De 5 geniale Netflix-functionaliteiten die veel mensen gemist hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen