Netflix geeft Avatar: The Last Airbender de eerste trailer die het verdient

Films & Series Mark Hofman 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft de eerste trailer van zijn live-action versie van Avatar: The Last Airbender uitgebracht. Hoewel eerdere pogingen met de grond gelijk werden gemaakt, lijkt de streamingdienst het dit keer goed te doen. Krijgt de iconische serie een HBO Max-behandeling?

Nadat HBO Max met The Last of Us, waarmee het zichzelf trouwens bijna in de voet schoot, een groot succes boekte, lijkt er weer vertrouwen te zijn in de filmwereld. Fans kijken bijvoorbeeld halsreikend uit naar de Fallout-serie, en ook Netflix lijkt hoge ogen te gooien met de live-action versie van Avatar: The Last Airbender.

Netflix deelt eerste trailer Avatar: The Last Airbender

Op 22 februari 2024 wordt er een nieuwe poging gedaan om Avatar: The Last Airbender om te toveren tot een live-action spektakel. De gelijknamige film uit 2010 kan, met bijvoorbeeld een Rotten Tomatoes score van 5%, een absolute flop genoemd worden.

Gelukkig kijkt Netflix naar het succes van One Piece en spiekt het naar wat HBO Max met The Last of Us heeft gedaan. Live-action versies van videogames lijken eindelijk weer wat vertrouwen te krijgen.

De eerste trailer die Netflix heeft uitgebracht, laat dat duidelijk zien. In iets minder dan twee minuten krijgen we een trailer vol actie te zien en illustreert Netflix perfect de sfeer van de hele serie. We maken kennis met de hoofdpersonen, een stukje van het verhaal en de wereld waarin het zich afspeelt.

Hoewel we de volledige conclusie pas volgend jaar kunnen trekken, lijkt het in ieder geval veelbelovend.

Videogames en anime geven weer vertrouwen

Studios proberen al sinds jaar en dag videogames en anime om te bouwen tot live-action versies. Die drang hebben we nooit echt begrepen, en na die dramatische Assassin’s Creed-film of de slechte verfilming van Cowboy Bebop lijkt het erop dat we in 2023 wel echt de goede kant op gaan.

HBO Max gaf het startschot met een bijna perfecte live-action versie van The Last of Us, en ook Netflix wist zich met One Piece uitstekend te herpakken. En dan hebben we het nog niet eens over het succes van de Super Mario Bros. film van dit jaar.

Het zorgt er in ieder geval voor dat er weer wat vertrouwen is. De ogen zijn gericht op wat Amazon Prime Video met de Fallout-serie gaat doen, en nu lijkt dus ook Netflix het voorbeeld van HBO Max te volgen.

Avatar: The Last Airbender zorgt nog een beetje voor terughoudend enthousiasme, omdat de eerste verfilming in 2010 me ook een klein beetje dit gevoel gaf. Maar als de trailer de maatstaf is voor de hele serie, heeft Netflix echt goud in handen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen