‘Nieuwe Apple TV kent geen verschil tussen live en on-demand’

Apple Koen van Tongeren 17 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Een dag nadat The Wall Street Journal wist te melden dat de nieuwe Apple TV tóch geen beeldscherm maar een set-top box zal worden heeft de krant vandaag wéér nieuws over Apple’s antwoord op de ‘television-as-we-know-it’. Het kastje zou een iPad-achtige interface krijgen en geen verschil meer kennen tussen live televisie en opgenomen programma’s.

Met de nieuwe Apple TV kan live televisie gekeken worden volgens WSJ. Tegelijkertijd zou je een show ook later kunnen instarten met een soort (i)clouddienst die alle televisieprogramma’s online beschikbaar maakt. Zo kun je een show niet alleen na afloop van de uitzending terugkijken, maar ook beginnen met kijken terwijl de live-uitzending nog bezig is. Deze content zou ook terug te kijken zijn op de iPad, iPod of iPhone van een gebruiker.

Volgens de krant gaat de interface van de Apple TV lijken op het homescreen van de iPad, opgebouwd uit icoontjes. Daarmee zal het apparaat zich onderscheiden van huidige set-top boxen die nog veel gebruik maken van menu’s waar doorheen genavigeerd moet worden.

Kort voor zijn dood vertelde toenmalig CEO Steve Jobs aan zijn biograaf dat hij eindelijk wist wat de ‘killer feature’ moest worden van de Apple TV (“I finally cracked it”). Afgaand op bovenstaand bericht zou hij daarmee het einde van de notie van live-televisie bedoeld kunnen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen