Werkt Apple aan een concurrent voor Photoshop/Illustrator?

Apple Koen van Tongeren 16 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

De website Patently Apple heeft vandaag een wel heel bijzonder patent van Apple ontdekt. In plaats van een nieuwe gadget of een technische uitvinding beschrijft het een grafische applicatie die het midden houdt tussen Adobe’s Photoshop en Illustrator.

Het patent onthult niet veel over de mogelijkheden van de applicatie. Wel is duidelijk dat afbeeldingen net als met Photoshop en Illustrator uit meerdere lagen worden opgebouwd in de app. Verder worden met name interface-elementen en een aantal invoermethodes voor het bewerken van afbeeldingen beschreven. Daarbij valt op dat zowel met een muis, trackpad of aanraakgevoelig scherm gewerkt kan worden. De applicatie zou daarmee ook voor de iPad geschikt zijn.

Afbeeldingen bij de patentaanvraag (via Patently Apple)

Als Apple inderdaad met een beeldbewerkingsapplicatie zou komen is het de vijfde applicatie voor creatieve professionals, naast Final Cut Pro voor video editors, Motion voor animators, Logic voor muzikanten en Aperture voor fotografen. Het zou er in ieder geval op wijzen dat men in Cupertino nog lang niet uigekeken is op professionele Mac-gebruikers. Tim Cook liet dat al eerder blijken toen hij een bezorgde gebruiker liet weten dat Apple in 2013 met ‘something really great’ voor professionele Mac-gebruikers zou komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen