Vernieuwde Google Home-app met prettiger design is nu beschikbaar

Smart Home Wesley Akkerman 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Een tijdje geleden kondigde Google een belangrijke update aan voor de Google Home-app. Die update is nu beschikbaar voor iedereen. Dankzij de update moet het voor iedereen gemakkelijker worden om zijn of haar smarthome te beheren. Wat kun je precies verwachten van de update die het bedrijf nu uitrolt?

Het gaat om de aanpassingen die het bedrijf in maart presenteerde via zijn eigen website. De grote iconen voor apparaten maken plaats van interactieve tegels. Bovendien krijg je als gebruiker van Google Home toegang tot meer opties voor je apparaten. Je hoeft het apparaat soms niet eerst te openen binnen de app.

Update voor Google Home-app

Na de initiële aankondiging over Google Home, beloofde het team achter de app dat er nog meer veranderingen aan zouden komen. Zo is ook de kaartinterface op de schop gegaan. Op die kaarten lees je af wat er binnen je netwerk veranderd of aangepast is of wat iemand nu via de slimme speakers afspeelt voor muziek.

Google Home
Fris uiterlijk voor Google Home (klik voor groter) (Afbeelding: Google)

De interface verliest die functionaliteit niet, maar ziet er nu wel net even wat schoner uit. Je ziet de wijzigingen in de bovenstaande afbeelding, waar we twee screenshots in overgenomen hebben. Links zie je dat je meer bedieningsmogelijkheden hebt en rechts zie je hoe het nieuwe thuisoverzicht er precies uitziet.

Onderdeel van een tijdlijn

Wat vooral opvalt aan de screenshot rechts (klik vooral op de afbeelding om hem groter te maken), is dat de gebeurtenissen nu echt onderdeel zijn van een tijdlijn. Acties die vaak voorkomen, voegt de Google Home-app voortaan tevens samen. Zo hoef je dus minder te scrollen en krijg je toch alle belangrijke info te zien.

Verder kun je op een item binnen de tijdlijn tappen om er meer informatie over te krijgen. En via de drie puntjes aan de rechterkant haal je de gebeurtenis weg. Ook kun je er nog altijd op rekenen dat de dingen die je Nest-producten vastleggen, gewoon in dezelfde tijdlijn naar voren komen; zoals je gewend bent van de app. De nieuwe versie is voor zowel Android als iOS beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen