Hoe je Apple Music snel en gemakkelijk gebruikt op je Google Home

Smart Home Sam Dille 28 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Tussen het enorme aanbod van streamingdiensten is Apple Music een publieksfavoriet. De virtuele jukebox biedt goede geluidskwaliteit voor een redelijke prijs. Geen wonder dus dat Apple Music al een aantal jaren te koppelen is aan de apparaten van Google Home. En dit is een stuk makkelijker dan je denkt.

Hoewel je Apples muziek in optimale kwaliteit kan afspelen op iOS- en Android-apparaten, is dit een ander verhaal bij Nest-apparaten. De verbinding tussen de twee loopt een tikkeltje stroef, waardoor je iets inlevert in audiokwaliteit. Toch maakt de koppeling het luisteren van muziek een stuk makkelijker. Zolang de luidspreker is verbonden met je Google Home-huishouden, kun je Apple Music namelijk afspelen zonder ervoor van je stoel af te hoeven. En dat al binnen een paar kleine stappen.

Hoe koppel je Google Home aan een Apple Music-account?

Om aan de slag te gaan, hoeft je alleen maar de Google Home-app op Android of iOS te installeren. En je moet natuurlijk een Apple Music-account hebben. Is alles geregeld dan kun je beginnen met het eenvoudige stappenplan.

  1. Open de Google Home-app.
  2. Tik op de instellingen.
  3. Scrol omlaag totdat je de categorie ‘Services’ ziet en selecteer ‘Muziek’.
  4. Kies tussen de beschikbare services voor Apple Music. Let op: dit verschijnt alleen als je al een account hebt.
  5. Bevestig dat je een account wilt koppelen.
  6. Log in met hulp van je Apple ID.
  7. Geef Google toestemming om te koppelen.

In deze video zie je precies waar je alles moet vinden

En nu?

Als je al deze stappen hebt gevolgd, koppelt Google Home zichzelf aan jouw Apple Music-account. De applicatie stelt het muziekplatform dan in als standaardmuziekprovider. Dit betekent dat Google muziek afspeelt vanaf Apple Music, zodra je dit aan Google Assistant vraagt. Je kunt ook spraakopdrachten gebruiken om nummers te skippen en te herhalen. Zeg dan zoiets iets als ‘Hé, Google. volgend nummer.’ Al met al werkt Apple’s streamingdienst bijna foutloos geïntegreerd met Google Home.

Spotify te duur? Zo kun je het gemakkelijk goedkoper maken voor jezelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen