Elektrische fiets voor heren: dit zijn de 5 beste modellen

Elektrische fietsen Sam Dille 28 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Jarenlang waren elektrische fietsen lelijke tweewielers waar je niet op gezien wilde worden. Gelukkig zijn die tijden veranderd. E-bikes zijn nu lichter, aantrekkelijker en krachtiger dan ooit. Je hoeft niet fysiek fit te zijn om er een te rijden. Ze brengen je naar buiten, verminderen verkeersopstoppingen en verkleinen je ecologische voetafdruk.

Maar welke modellen zijn nou de beste opties voor mannen? Je herkent een elektrische fiets voor heren natuurlijk aan de middenstang, maar daar is ook alles mee gezegd. Er zijn namelijk ontelbaar veel soorten. Welke het beste bij je past ligt geheel aan met welk doeleinde je een e-bike gebruikt.

De beste elektrische fietsen voor heren van dit moment

Het vinden van een geschikte elektrische fiets voor heren kan lastig zijn. Daarom doen wij met alle liefde een deel van het werk voor je. We hebben een hele berg catalogi en webshops voor je uitgespit. Hieronder vind je de vijf beste e-bikes voor heren van dit moment. Alle fietsen zijn van gerenommeerde bedrijven.

1. De beste e-bike voor dagelijks gebruik – LeMond Prolog

De Prolog is ideaal als je een elektrische fiets gebruikt om naar school of werk te reizen. Met zijn waanzinnig lichte frame, prachtige matte lak en op maat ontworpen spatborden is je beste vriend binnen het woon-werk verkeer. De Prolog heeft een Mahle-motor die te bedienen is met maar één knop. Bovendien zijn de Panaracer-grindbanden duurzaam, veelzijdig en gemakkelijk te repareren. Het mooiste van deze elektrische fiets is dat je in no-time op je werkplek bent, dankzij het lichte trapsysteem.

LeMond Prolog
LeMond Prolog (Afbeelding: LeMond)

Scoor de LeMond Prolog hier

2. Een betaalbare elektrische fiets die je niet mag missen – Propella 7-speed 

Als je beginnend e-biker bent, dan wil je er niet te veel geld aan uitgeven. Je hebt immers nog geen idee of het bij je past. Gelukkig zijn er ook elektrische fietsen die een stuk betaalbaarder zijn. De 7-speed van Propella springt er in deze categorie voor ons uit. De e-bike is voorzien van onderdelen van gerenommeerde fabrikanten. Zo kun je rekenen op een Samsung-batterij en Shimano-schrijfremmen. Met een maximale snelheid van 29 kilometer per uur race je dwars door een drukke stad. Vergeet ook niet de handige accessoires, zoals een coole supspension seat. En dat allemaal voor minder dan 900 euro.

Propella 7-speed
Propella 7-speed (Afbeelding: Propella)

Bestel jouw Propella 7-speed hier

3. De beste elektrische kratfiets – Cero One

De e-bike wereld zit vol met kratfietsen, maar de Cero One is een echte aanrader. De elektrische fiets heeft een uniek ontwerp, met een kleiner voorwiel, zodat je net iets nauwkeuriger stuurt. Het achterwiel is daarentegen robuuster, voor meer evenwicht. Dankzij deze combinatie merk je nauwelijks dat je fietst met een bak. Bovendien is de e-bike voorzien van alle features die je van een goede EV verwacht, waaronder een 250W-motor, een carbon riemaandrijving en grote Schwalbe-banden.

Cero One
Cero One (Afbeelding: Cero)

Koop jouw Cero One hier

4. Probeer eens een elektrische vouwfiets – Montague M-E1

Vouwfietsen zijn vooral handig als je ook met het OV wil reizen. De M-E1 is full-size en daardoor niet te onderscheiden van een niet-vouwfiets. Maar ondanks het ietwat grote formaat, is de e-bike simpel op te vouwen. De elektrische fiets is voorzien van hydraulische schijfremmen, geïntegreerde verlichting en spatborden. Daarnaast heeft de M-E1 een verwijderbare batterij en een gemakkelijk afleesbaar display.

Bestel de Montague M-E1 via deze link

5. Of ga je toch voor een elektrische mountainbike? – Specialized Turbo Levo Comp

Je gaat geen elektrische mountainbike vinden die beter is dan deze Specialized. Hij heeft een stijf, asymmetrisch frame dat langer is aan de voorkant. Deze constructie zorgt ervoor dat afdalingen een stuk soepeler en veiliger verlopen. Ook de 500W-motor met Smart Control zorgt voor extra veiligheid. Dankzij Smart Control hoef je de trapondersteuning tijdens het rijden niet aan te passen. Dit doet de e-bike namelijk vanzelf. Als je rijdt op de Specialized heb je nauwelijks het gevoel dat je rijdt op een e-bike.

Scoor hier de Specialized Turbo Levo Comp

Elektrische fiets voor dames: dit zijn de 5 beste modellen in 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen