Nieuwe Harry Potter-documentaire vertelt verhaal dat bijna niemand kent

Films & Series Mark Hofman 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Daniel Radcliffe, bekend als Harry Potter uit de gelijknamige franchise, produceert een nieuwe documentaire over het iconische verhaal. In David Holmes: The Boy Who Lived vertelt hij iets dat maar weinig fans echt weten.

In samenwerking met HBO wil Radcliffe het verhaal vertellen over David Holmes. De man was jarenlang de stuntman van de Harry Potter-ster, maar kreeg op het laatste stukje van de magische reis een ernstig ongeluk.

Harry Potter-documentaire over David Holmes

Hoewel Daniel Radcliffe van 2001 tot en met 2011 het gezicht was van Harry Potter, was de acteur niet de enige die in de huid van het personage kroop. Stuntman David Holmes vervulde tussen De Steen der Wijzen en De Relieken van de Dood Deel 1 de rol van Radcliffe’s stuntdubbel.

Tragisch genoeg kreeg Holmes, tijdens het filmen van die laatste film, een ernstig ongeluk. Op de set van Harry Potter brak hij zijn nek en raakte hij van borst tot benen verlamd.

Nieuwe Harry Potter-documentaire vertelt verhaal dat bijna niemand kent
(Afbeelding: HBO Documentary Films)

Gezien Radcliffe en Holmes meer dan tien jaar nauw samenwerkten op de set van de iconische franchise, kregen de twee een ontzettend goede band. Het is dan ook niet gek dat Daniel Radcliffe de man is die zijn verhaal nu, in samenwerking met HBO, aan de wereld wil vertellen.

Een exclusief kijkje in de keuken

David Holmes: The Boy Who Lived draait om de relatie tussen Radcliffe en de stuntman. Maar ook om het werk dat hij voor de Harry Potter-films deed én de ongelooflijke kracht waarmee hij het leven weer kon omarmen.

In de documentaire, die op 15 november te zien zal zijn op HBO en later op HBO Max, krijgen kijkers een exclusief kijkje achter de schermen van Harry Potter.

@wantnl

Motorola toont Android-smartphone die kan buigen 🤯 #android #lenovo #motorola #smartphones #techtok #technology

♬ origineel geluid – WANT

Zo zit de documentaire vol met beelden van achter de schermen, de stunts die David Holmes allemaal deed en richt het zich op de relatie tussen de twee Harry Potter-acteurs.

HBO Documentary Films heeft de handen ineengeslagen met Sky and Lightbox / Ripple om het verhaal zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Dit is hét moment om die ene Harry Potter-game weer uit de kast te trekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen