5 Lego Star Wars-sets waar we deze zomer halsreikend naar uitkijken

Lifestyle Lucas van de Wetering 3 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Deze zomer komen er weer nieuwe Lego-sets uit, inclusief vijf nieuwe awesome Star Wars-sets.

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat er weer een lading nieuwe Lego Star Wars-sets onderweg is om van te genieten. Lego brengt rond de zomer vaak veel nieuwe sets uit en ook dit jaar is het weer feest.

Er komen nieuwe sets aan van allerlei verschillende thema’s, waaronder nieuwe sets van de gigantische Star Wars-franchise. Er zijn recent weer vijf nieuwe sets aangekondigd die we vanaf juni mogen verwachten, en een van de sets bevat het zeldzame minifiguur Captain Rex.

Nieuwe Lego Star Wars-sets

Luke Skywalker X-Wing Mech

De eerste set, de Luke Skywalker X-Wing Mech, is de volgende set in een lange lijn van Lego Star Wars-mechs. Lego heeft ondertussen al mechs gemaakt voor veel verschillende Star Wars karakters waaronder Darth Vader, Boba Fett en een Stormtrooper. De mech van Luke Skywalker is gebaseerd op het design van zijn X-Wing, met de herkenbare X-vleugels op de rug van de robot.

De Lego-set heeft 195 stukjes en gaat 15,99 euro kosten. Bij de set zit één minifiguur, Luke Skywalker in zijn X-Wing piloten-outfit. Het is geen mega bijzondere Lego-set, maar zeker wel een handige aankoop als je het minifiguur graag wilt hebben. Ook kost de set niet veel geld en kan er goed mee gespeeld worden, het is alleen geen set die je snel neer zou zetten.

5 Lego Star Wars-sets waar we deze zomer halsreikend naar uitkijken
(Afbeelding: LEGO)

Captain Rex Y-Wing Microfighter

De volgende set is er een waar fans zeker blij van zullen worden, deze bevat namelijk een moeilijk verkrijgbaar minifiguur. De Captain Rex Y-Wing Microfighter is de volgende Microfighter in een jarenlange reeks Lego-sets.

De Lego-set heeft 99 stukjes en kost 12,99 euro. Microfighters zijn leuke kleine versies van de grote schepen uit de films en series. De meeste mensen zullen deze set echter waarschijnlijk kopen voor het minifiguur. Captain Rex is een van de moeilijkst verkrijgbare minifiguren in heel Lego Star Wars omdat hij al heel lang niet meer in een set is verschenen. Ook is het karakter zelf een echte fan-favoriet uit de Clone Wars-serie.

5 Lego Star Wars-sets waar we deze zomer halsreikend naar uitkijken
(Afbeelding: LEGO)

Ambush on Mandalore Battle Pack

De volgende Lego-set is er een die puur gemaakt is om mee te spelen. De Ambush on Mandalore Battle Pack geeft de koper namelijk 4 minifiguren en heel wat extra’s die handig zijn om te hebben als je graag Lego-legers tegen elkaar laat vechten. Zoals minifiguren voor beide legers, wapens, een basis en ga zo maar door.

De Lego-set heeft 109 stukjes en kost 19,99 euro. De Star Wars-set bevat twee Mandalorian-minifiguren en twee Imperial Commando’s. Groot fan van het maken van Lego-legers? Dan is deze set zeker een aanrader. De minifiguren in de set zijn namelijk niet makkelijk verkrijgbaar. Ook zijn de minifiguren en extra’s een perfecte toevoeging aan de Mandalorian- en Imperial-legers.

5 Lego Star Wars-sets waar we deze zomer halsreikend naar uitkijken
(Afbeelding: LEGO)

Naar deze Lego Star Wars-sets kijken we uit

Paz Vizsla and Moff Gideon Battle

De volgende Lego-set beeldt een van de meest hartverscheurende momenten uit The Mandalorian seizoen 3 af, het gevecht tussen Paz Vizsla en Moff Gideon. De set bevat vier fantastische minifiguren en een leuk klein bouwwerk.

De Lego Star Wars-set heeft 286 stukjes en kost 39,99 euro, een best redelijke prijs voor het bouwplezier dat je ervan krijgt. De set zelf is namelijk niet heel groot of speciaal. De set zal vooral populair zijn vanwege de minifiguren, met name Paz Vizsla en Moff Gideon. Maar we twijfelen wel of deze set z’n prijskaartje helemaal waard is…

5 Lego Star Wars-sets waar we deze zomer halsreikend naar uitkijken
(Afbeelding: LEGO)

Lego Star Wars Advent Calendar

De laatste set is niet bepaald een zomer-set, maar komt wel uit in september. Het is de 2024 advent kalender van Lego Star Wars. Lego brengt ieder jaar een nieuwe advent kalender uit waarbij je iedere dag van december een hokje uit de set kunt openen. In deze hokjes zitten dan minifiguren of mini Lego Star Wars-bouwwerkjes.

De advent kalender heeft 368 stukjes en kost 44,99 euro. Je kunt van tevoren al zien wat er in de kalender zit, maar het is natuurlijk leuker om het een verrassing te houden. De Lego Star Wars advent kalender is een perfect cadeau voor een Star Wars-fan. En vooral deze advent kalender ziet er heel goed uit.

5 Lego Star Wars-sets waar we deze zomer halsreikend naar uitkijken
(Afbeelding: LEGO)

Helaas moet je nog even wachten voordat je de Lego-sets daadwerkelijk kunt kopen, maar dat bekent wel dat je alvast geld kunt opsparen om de Star Wars-sets te kopen. Lego heeft ons in ieder geval weer genoeg gegeven om naar uit te kijken.

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen