‘Deze nieuwe Marvel-helden komen naar het MCU’

Films & Series Jeroen Kraak 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Door de overname van 20th Century Studios door Disney, is het Marvel Cinematic Universe flink wat helden rijker. Nu lijkt er nog meer aan te komen.

Het Marvel Cinematic Universe is de filmwereld waar alle verhalen van de Marvel-films zich afspelen. Doordat Disney voorheen maar een deel van de filmrechten van Marvel bezat, konden niet alle helden zich bijvoorbeeld aansluiten bij The Avengers. Zo mistten we onder andere Deadpool en The Fantastic Four.

Er komt nog meer Marvel aan

Door de overname van 20th Century Fox zijn die problemen nu verleden tijd. Er gaan dan ook volop geruchten dat we een hoop nieuwe superhelden zullen zien in de komende Marvel-films en series. Daarvan lijken X-men en The Fantastic Four het meest waarschijnlijk.

Disney wijzigt de iconische naam van 20th Century Fox

Toch gaan er geruchten over nog meer nieuwe superhelden in het MCU waarvan jij waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Het gaat om The Big Hero 6. Een groep samengestelde superhelden, net zoals bijvoorbeeld X-men’s Sunfire. De zes hadden al een eigen geanimeerde Disney-film in 2014. Twee van The Big Hero 6 krijgen mogelijk een eigen live-action film of serie, als we de laatste geruchten moeten geloven. Het gaat om Baymax en Hiro, meldt DisInsider.

Dit is Big Hero 6

Big Hero 6 is gebaseerd op een Marvel-stripserie die is gestart in 1998 en is geschreven door Scott Lobdell en geïllustreerd door Gus Vasquez. De stripserie gaat over een team dat is opgericht door de Japanse overheid om het land te verdedigden tegen invasies van andere superhelden. Hiro kwam bij de groep nadat deze werd geleid door the Silver Samurai.

Deze 4 Marvel-helden maken eindelijk hun comeback in nieuwe film

Disney’s animatiefilm focuste zich op de microbots van Hiro. Deze moesten niet worden ingezet voor de snode plannen van een schurk. De film kan een succes worden genoemd, aangezien het een omzet behaalde van 657 miljoen dollar. Het scoorde daarnaast een 89% op Rotten Tomatoes. Het bijzondere was dat Big Hero 6 na de overname van Marvel door Disney de eerste samenwerking was tussen Disney Studios en Marvel Studios.

Naast een film is er inmiddels ook al een animatieserie die nu toe is aan het derde seizoen op Disney+. Het bedrijf en Marvel houden hun kaken stijf op elkaar over een mogelijke film in het MCU.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen