Oppo zet grote stap op gebied van snelladen (waar iedereen van profiteert)

Smartphones Thomas Aalderink 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Oppo heeft op het Mobile World Congress 2021 het The Flash Initiative aangekondigd. Dit is een snellaadproject dat het voor andere organisaties mogelijk maakt om gebruik te maken van Oppo’s baanbrekende VOOC-snellaadtechnologie. Op deze manier kunnen gebruikers in de toekomst nog meer producten op nog meer verschillende plekken opladen.

Oppo onthulde ook meteen een drietal nieuwe partners: autofabrikant FAW-Volkswagen, draagbare oplader producent Anker en chipfabrikant NXP Semiconductors. Dankzij deze samenwerkingen kun je straks dus niet alleen thuis sneller laden, maar ook in de auto of in openbare ruimtes. De partners werken met eigen technische ontwerpen die ontwikkeld zijn door Oppo. Inmiddels zijn er al 2.950 octrooien voor snelladen aangevraagd en meer dan 1.400 aanvragen goedgekeurd.

Overal nog sneller laden

Om veiligheid en kwaliteit te garanderen werkt Oppo samen met CTTL. Dit technologische certificatielaboratorium test en certificeert alle partnerproducten die gebruik maken van VOOC. CTTL heeft het voortouw genomen als het gaat om het vaststellen van veiligheidsnormen voor snellaadtechnologie. Eerder gaven zij al de maximale vijfsterrenwaardering aan Oppo.

Met behulp van The Flash Initiative kan Oppo nog meer consumenten toegang geven tot hun VOOC-snellaadtechnologie. Niet alleen door middel van standaard laders, maar ook in de auto en openbare ruimtes. Volgens de Senior Director of Intellectual Property bij Oppo, Adler Feng, is dit een essentiële stap om consumenten de vrijheid te geven hun apparaten te gebruiken zoals ze willen.

VOOC OPPO The Flash Initiative
Nog sneller laden. (Afbeelding: OPPO)

Naast The Flash Initiative liet Oppo ook zien tot wat hun VOOC-snellaadtechnologie in staat is. Verschillende geavanceerde oplaadproducten werden getoond. Zo ook de 125W snellader en de 65W AirVOOC-snellader. Eerstgenoemde kan een 4.000mAh telefoonbatterij tot 100% opladen in slechts 20 minuten. De AirVOOC-snellader doet dat binnen 30 minuten, maar dan wel volledig draadloos.

Oppo onthult oprolbare smartphone

Toch was dat nog niet eens het meest opvallende technologische hoogstandje. Die titel gaat naar de oprolbare smartphone die zich van 6,7-inch kan uitrollen naar 7,4-inch. En dat is nog niet alles. Ook is deze smartphone voorzien van wireless air charging. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van magnetische resonantie. Hierdoor kun je tot 7,5 watt laden over een afstand van tien centimeter.

Xiaomi laat smartphones op afstand opladen met Mi Air Charge

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen