Outlook gaat op de schop: dit zijn de grootste veranderingen

Apps Jeroen Kraak 30 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Outlook is een van de meest gebruikte programma’s op de computer. Het is de ideale app om jouw e-mails te checken. Het uiterlijk gaat flink op de schop. Dit kun je verwachten van de nieuwe inbox.

Werk je met een computer, dikke kans dat je Outlook altijd open hebt staan. Hier komen al je e-mails op binnen en kun je ze makkelijk sorteren en beantwoorden. Als een programma dat je zo vaak gebruikt, merk je meteen verandering. Wij vertellen wat je kunt verwachten.

Het nieuwe Outlook

Het nieuwe Outlook wordt op dit moment uitgerold onder een selecte groep gebruikers. Op den duur kun jij het ook verwachten in de app. Hier een aantal toepassingen.

Microsoft Outlook
Een nieuw uiterlijk. (Afbeelding: Microsoft)

Samenvoegen Outlook-accounts

Niet alleen het design van Outlook is nieuw. Je krijgt ook een aantal nieuwe opties erbij. De eerste is dat je ook je persoonlijke accounts kunt toevoegen aan Outlook.com. Dus naast jouw werkmail is er ook ruimte voor Hotmail en Windows Live-accounts. Handig dus als je alle e-mail op een plaats wil.

Quick Steps

Met Quick Steps in het nieuwe Outlook kun je sneller je e-mail organiseren. Je kunt zelf snelle acties invoeren waardoor bijvoorbeeld nieuwsbrieven en belangrijke bestanden makkelijker terug zijn te vinden.

Agenda aanpassen

Naast e-mail is Outlook ook de plaats voor jouw agenda. Je vind er makkelijk je afspraken terug. Je kunt deze agenda nu aanpassen. Zo kun je de kolommen aanpassen naar de gewenste breedte. Ben je op een bepaalde dag niet aan het werk, dan maak je die kleiner. Zo heb je meer overzicht.

Microsoft Outlook
Tips in de agenda. (Afbeelding: Microsoft)

Ribbons worden aangepast

De Ribbon-opties (de kleine tab bovenaan het scherm) in het nieuwe Outlook zijn slanker. Dat moet ervoor zorgen dat je makkelijker navigeert, terwijl je e-mailt.

Dit zijn een aantal veranderingen die al toegepast zijn in het nieuwe Outlook, maar er is nog veel meer. Je kunt een @-mention aan documenten toevoegen om ze makkelijker terug te vinden. Maar er is meer zoals het vastpinnen van e-mails, verbeteringen voor gedeelde e-mailboxen en intelligente reminders.

Functies die nog moeten komen

Ook zitten er een aantal nieuwe functies in de pijpleiding. Zo moet je jouw Outlook nog verder kunnen personaliseren. Daarnaast wordt het ook mogelijk om mailboxen van andere services, zoals Gmail en iCloud, toe te voegen. Ook wordt het makkelijker om mappen te doorzoeken.

Zo gebruik je het nieuwe Outlook

Als je geluk hebt, kun je het nieuwe Outlook proberen. Hiervoor moet je wel lid zijn van de Windows Insiders Community. Gebruikers die dat niet zijn, moeten wachten totdat Microsoft de nieuwe versie voor iedereen uitrolt.

Microsoft Outlook.
De nieuwe versie proberen. (Afbeelding: Microsoft)

Is het nieuwe Outlook beschikbaar voor jou? Dan zie je aan de rechterkant een knop die je kunt aanvinken. Bevalt het niet? Dan kun je gewoon terug naar het oude vertrouwde. Tenminste, zolang Microsoft het toestaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen