Nieuwe Naked Gun reboot met Liam Neeson in de maak

Films & Series Lucas van de Wetering 29 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De bekende komediefilm uit de jaren ’80 genaamd Naked Gun krijgt een reboot. Deze keer met actieacteur Liam Neeson in de hoofdrol.

Naked Gun is een echte klassieker en dat komt mede door Leslie Nielson. Hopelijk heeft de nieuwe versie net zo veel absurde humor en domme grappen als in de originele films.

Deze keer wordt de rol van agent-luitenant Frank Drebin (Jr.) opgevuld door niemand minder dan de real-life actieheld Liam Neeson. We kunnen de film ergens gaan verwachten in het jaar 2025.

Drie keer The Naked Gun

De drie films zijn oorspronkelijk afgeleid van de serie Police Squad! uit 1982. Police Squad! is een misdaadkomedieserie met Leslie Nielsen in de hoofdrol. Nielsen speelt hier, net zoals in de Naked Gun-films, het karakter Frank Drebin.

De komedieserie was al na zes afleveringen gecanceld, maar veel mensen waren het hier niet mee eens. Zes jaar later kreeg die groep wat het wilde en kwam de film From the Files of Police Squad! uit in 1988. Hierop kwamen nog twee vervolgen uit genaamd The Naked Gun 2½: The Smell of Fear (1991) en Naked Gun 33⅓: The Final Insult (1994).

(Bron: Paramount Pictures)

De Naked Gun-films volgen dus Frank Drebin, een is een niet-zo-snuggere detective. Drebin werd vaak beschreven als een man met een hart van goud en een brein van hout. Dit zorgt wel voor een heel grappige dynamiek.

The Naked Gun Deel 4?

Er waren eerder al plannen voor een vierde deel. Meerdere keren zelfs. Maar we waren nooit zo dicht bij een vierde film als nu.

Rhythm of Evil

De eerste keer dat er sprake was van een vierde deel van Naked Gun was in 2009. Hierin zou Leslie Nielsen terugkeren als Frank Drebin, die deze keer een groentje aan het trainen was. Deze film zou Rhythm of Evil gaan heten.

De schrijvers van de originele Naked Gun probeerden de productie van het vierde deel te stoppen, maar Paramount was erg onder de indruk van het script en stuurde de film door naar productie. Maar uiteindelijk is er nooit wat van gekomen.

Nieuwe Naked Gun reboot met Liam Neeson in de maak
Leslie Nielsen. (Afbeelding: Paramount Pictures)

A New Hope

In december werd nog een poging gedaan voor een vierde deel van Naked Gun. Deze had als productienaam Episode IV: A New Hope en had geen Leslie Nielsen in de hoofdrol, aangezien de acteur overleed in 2010. Maar na heel wat nieuwe versies van het script hoorden we hier niets over.

Totdat in 2021 naar buiten kwam dat Family Guy-maker Seth MacFarlane de productie van de film op zich zou nemen. MacFarlane wilde dat Liam Neeson de zoon van Frank Drebins zoon zou gaan spelen

Dit werd werkelijkheid toen in 2022 de film werd goedgekeurd met Neeson in de hoofdrol. De productie van Naked Gun 4 is dit jaar eindelijk begonnen. Het is nu de planning dat deze uitkomt op 18 juli 2025.

Wanneer in The Walking Dead speelt The Ones Who Live zich af?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen