Deze nieuwe Star Wars en Marvel-series zie je in 2024 allemaal op Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 4 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Disney+ is de thuishaven voor al je Star Wars- en Marvel-content. Ook in 2024 kun je weer flink wat series op de streamingdienst verwachten. Wij zetten ze voor je op een rij, al zullen niet alle fans even blij zijn.

Goed, over smaak valt te twisten, maar we mogen wel zeggen dat Disney+ het op dit moment beter doet met Star Wars dan met Marvel. Dat kan volgend jaar zomaar anders zijn, want er komen wat nieuwe series naar de streamingdienst. We weten nu welke.

En ja, er staan er een aantal tussen waar we echt met smart naar uitkijken, zelfs bij de Marvel-titels. Star Wars mist juist weer een van de beste series van de afgelopen jaren. Dat nieuwe seizoen hangt nog in een galaxy far, far away.

Deze nieuwe Marvel-series komen in 2024 naar Disney+

Het lijkt het aankomende jaar wat rustiger te worden qua Marvel-content. In totaal heeft Disney+ drie series aangekondigd die hun debuut gaan maken.

In 2024 begint Disney+ met Echo. Deze start op 10 januari. De serie gaat over de dove Maya Lopez die haar verleden onder ogen moet komen. Als ze ooit stappen wil maken, moet ze de betekenis van familie omarmen. Eerder zag je haar al voorbijkomen in Hawkeye. Je doet er dus goed aan om die serie eerst te streamen voordat je hieraan begint.

Als tweede serie zien we ook een spin-off, en wel die van Agatha. De heks uit WandaVision krijgt haar eigen show: Darkhold Diaries. Disney heeft nog niet verteld wat we precies van de serie kunnen verwachten. Een officiële releasedatum is er ook nog niet.

Als laatste is het de beurt aan X-Men ’97. Deze animatieserie gaat verder waar X-Men: The Animated Series in de jaren ’90 stopte. Ook over dit project doet Disney weinig mededelingen. Dat geldt ook bij de releasedatum.

Twee nieuwe Star Wars-titels

Bij Star Wars kijk ik in 2024 vooral uit naar The Acolyte. Deze live-action serie speelt zich af tijdens de laatste dagen van het High Republic-tijdperk. Duistere geheimen zullen aan het licht komen.

De tweede nieuwe Star Wars-serie die dit jaar naar Disney+ komt, is Skeleton Crew. Rollen zijn er onder andere voor Jude Law en Kerry Condon. De serie is licht gebaseerd op The Goonies uit de jaren ’80 van Steven Spielberg. In deze productie speelden vooral kinderen de hoofdrol.

Star Wars The Acolyte
The Acolyte (Afbeelding: Disney)

Nog meer in de pijplijn bij Disney+?

Overigens betekent het niet dat dit alle Marvel- en Star Wars-content is voor het nieuwe jaar. Dit zijn alleen de volledig nieuwe producties die naar Disney+ komen. Het kan dus gewoon zijn dat andere series dit jaar nog een nieuw seizoen krijgen, al ligt dat wel lastig aangezien de Hollywood-stakingen bij acteurs en schrijvers die alles hebben vertraagd.

Helaas krijgt een serie dat binnenkort sowieso niet. In 2024 komt niet het tweede seizoen van Andor. En dat is jammer, aangezien het een van de beste Star Wars-series van het afgelopen jaar was. Het ietwat duistere verhaal en omgeving waren een echte toevoeging voor de Star Wars-franchise.

Wanneer iedere langverwachte Marvel-film en serie uit Phase 5 verschijnt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen