Nikon lanceert nieuwe software: camera’s te gebruiken als webcam

Tech Wesley Akkerman 5 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Het is voortaan mogelijk een fotocamera van Nikon te gebruiken als webcam voor je Windows-pc of macOS-computer. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het installeren van een nieuw softwarepakket van de camerafabrikant en de camera aan te sluiten op je computer. Een kind kan de was doen.

Het is geen geheim dat we allemaal de laatste maanden veel meer thuiswerken. Daardoor maken we veel meer gebruik van videobellen: zowel op een smartphone als op een computer. Wanneer je een laptop hebt, dan zit er meestal een webcam in het scherm gebouwd. Maar die is niet altijd van hoge kwaliteit, dus doe je er goed aan te investeren in een aparte camera die die functie kan overnemen. Maar wat nu als je bijvoorbeeld al een (specifieke) camera van Nikon hebt liggen? Dan hebben we goed nieuws, aangezien een handjevol camera’s van dat merk nu kunnen fungeren als een webcam voor je Windows- of macOS-apparaat.

Nikon-camera als webcam gebruiken

Wat je hiervoor nodig hebt, is de Nikon Webcam Utility Software. Wanneer je die software geïnstalleerd hebt, dan kun je je camera verbinden met je Windows- of macOS-computer via een usb-kabel. Superhandig dus, omdat je dan niet extra geld hoeft uit te geven aan een extra product wat je verder toch niet zo gebruiken (wanneer er geen pandemie zou zijn). Bovendien haal je zo meer uit de camera die je al hebt liggen en kun je beelden in veel hogere kwaliteit streamen naar de mensen met wie je aan het videobellen bent. De camera werkt bovendien met de meeste videobel- en webcamsoftware.

Check even of je één van de onderstaande camera’s hebt, dan weet je of je hiermee aan de slag kunt.

  • Z 7II, Z 7, Z 6II en Z 6
  • Z 5 en Z 50
  • D6 en D5
  • D850 en D810
  • D780 en D750
  • D500
  • D7500 en D7200
  • D5600, D5500, D5300 en D3500

Je vindt de software op de website van het bedrijf. Eerder was hetzelfde al mogelijk met de camera’s van Canon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen