Is dit de langverwachte eerste blik op de nieuwe Nintendo Switch?

Games Jeroen Kraak 17 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Erg lang hoeven we misschien meer op de nieuwe Nintendo Switch te wachten, maar een echte eerste blik hebben we nog niet gehad. Een patent van het Japanse bedrijf lijkt daar enigszins verandering in te brengen.

We houden van de Nintendo Switch. De handheld zorgt ervoor dat we franchises als Super Mario en Zelda niet alleen op de televisie, maar ook onderweg kunnen spelen. Dat we enthousiast zijn over een aankomende opvolger mag dus duidelijk zijn.

Een eerste blik op de nieuwe Nintendo Switch

Veel verrassends lijkt het uiterlijk van de volgende Nintendo Switch niet te doen. Hetzelfde concept rondom een hybride console wordt toegepast. Dat betekent dus een groot scherm in het midden, knoppen aan de zijkant en de mogelijkheid om hem te koppelen aan een televisie.

Opvallend genoeg lijken de Joy-Cons dit keer vast te zitten aan de handheld zelf, zoals dat bij de Nintendo Switch Lite ook al het geval was. Een interessante keuze, gezien het originele model last had van drift.

Nintendo Switch 2 patent
(Afbeelding: Nintendo/Gamerant)

Ook het touchscreen is net wat anders dan die van de gewone Nintendo Switch. Volgens het patent kan het nieuwe model detecteren hoe hard je drukt. Dat lijkt ook nodig, aangezien er maar zes knoppen aan de voorkant van de console zitten. Minder dan nu het geval is.

Waar de linker- en rechter-trigger gewoon op de bekende plekken zitten, is de thuisknop van de console verplaatst naar de onderkant. Iets dat, met het minder aantal knoppen, meewerkt aan een minimalistische uitstraling.

Opvolgers zorgen niet altijd voor succes

Om het succes van de Nintendo Switch te evenaren moet een opvolger wel echt van goede huize komen. Vooral omdat Nintendo doorgaans met hetzelfde bijltje hakt. De Nintendo 64 was bijvoorbeeld magistraal, maar de Game Cube was niet de opvolger waar men op hoopte. Later nam de Wii U die positie in na het succes van de Wii.

Nintendo Wii
Één van de echte klassiekers (Afbeelding: Nintendo)

Het ligt dus voor de hand dat Nintendo niet veel risico wil nemen voor de Switch. Een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd onthult mogelijk hoe ver het bedrijf wil gaan met de opvolger.

Helaas moeten we het enthousiasme wel een klein beetje beperken. Bedrijven dienen jaarlijks ontzettend veel patenten in en het merendeel wordt niet gebruikt.

Wanneer de nieuwe Nintendo Switch precies verschijnt weten we officieel niet. Al zijn er voldoende geruchten die wijzen naar een lancering aan het einde van 2024.

Netflix zet met games ‘Squid Game’ en ‘Wednesday’ indrukwekkende stappen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen