Waarom die nieuwe Nintendo Switch pas in 2025 gaat verschijnen

Games Lucas van de Wetering 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De geruchtenmolen wist het zeker: de Nintendo Switch 2 komt in 2024 uit, maar het lijkt erop dat fans nog iets langer geduld moeten hebben. En daar is een reden voor.

Maandenlang gingen al geruchten rond dat de Nintendo Switch 2 later dit jaar uit zou komen. Maar hier komt waarschijnlijk verandering in. Nieuwe geruchten wijzen naar het feit dat het nog best wel eens kan duren voor gamers aan de slag kunnen.

Nikkei, de grootste zakenkrant van Japan, heeft laten weten dat gamers de Switch 2 pas in het eerste kwartaal van 2025 kunnen verwachten. Maar waarom is dat het geval?

Beperkte voorraad Nintendo Switch

De eerste en voornaamste reden voor de verwachte vertraging van de Nintendo Switch 2 is de voorraad van de console. De Switch was een groot succes, en nu wordt verwacht dat zijn opvolger een nog groter succes gaat zijn. Dat veel gamers de console in huis willen halen zodra deze beschikbaar is lijkt aannemelijk.

Nintendo is naar verluidt zelfs bang dat de vraag naar die tweede Switch te groot gaat zijn voor het huidige aanbod. Dat het Japanse bedrijf een PlayStation 5-situatie wil voorkomen, waarbij gamers de eerste twee jaar alleen teleurgesteld worden is logisch.

First-party Switch games

Nintendo heeft echter niet alleen te maken met een beperkte voorraad aan consoles. Het Japanse bedrijf zou ook meer tijd willen besteden aan de ontwikkeling van een aantal exclusieve titels.

First-party-games zijn essentieel voor Nintendo. Als je kijkt naar de grootste successen op de spelcomputers van het bedrijf, zie je dat deze voornamelijk first-party-based zijn. Super Mario, Zelda, Pokémon, etc.

Nintendo Switch 2: geduld is een schone zaak

Nintendo heeft nog geen officiële releasedatum voor de opvolger van de Nintendo Switch gegeven. Maar met alle nieuwe geruchten lijkt de kans op 2024 steeds kleiner te worden.

Het lijkt erop dat Switch-fans toch nog iets langer zullen moeten wachten voordat de opvolger van de geliefde console op de markt komt. Maar gelukkig zijn er ook nog genoeg leuke spellen om te spelen op de originele Nintendo Switch.

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen