Dronken rijden: controversiële Nintendo Switch-game verdwijnt uit eshop

Games Mark Hofman 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Een racegame waarin je als professionele chauffeur een lading alcohol moet vervoeren terwijl je zelf onder invloed bent van de drank. Het klinkt als een heerlijke Nintendo Switch-game, maar het zorgt voor aardig wat controverse.

Met de toepasselijke naam Need for Spirit: Drink & Drive Simulator verscheen het desbetreffende spel in de eShop van de Nintendo Switch. Inmiddels is de game nergens meer te bekennen en de reden is best wel goed.

Nintendo Switch-game verdwijnt uit eShop

Need for Spirit: Drink & Drive Simulator is geen nieuwe game. Eind 2018 verscheen de titel al op Steam en in de Epic Game Store. Daar kreeg het spel echter een PEGI 16-beoordeling vanwege het gebruik van alcohol en tabak.

Hoe anders is dit wel niet in de eShop van de Nintendo Switch. Daar verscheen het spel namelijk met een compleet andere beoordeling: PEGI 3. Met andere woorden, dit spel is geschikt voor bijna alle leeftijden.

Controversiële simulator Nintendo Switch verdwijnt uit de eShop
(Afbeelding: Atomik Fabrik)

Hoewel het spel wordt bestempeld als een parodie die absoluut het rijden onder invloed niet wil aanmoedigen, kunnen we begrijpen dat dit spel niet bedoeld is voor kinderen van drie jaar of ouder.

Op 15 oktober verscheen Need for Spirit: Drink & Drive Simulator in de eShop van de Nintendo Switch, maar inmiddels is hij verwijderd. Of het spel ook daadwerkelijk terugkeert, is op dit moment nog niet bekend.

Hoe krijgen games hun beoordeling?

Om een PEGI-beoordeling te krijgen, moeten ontwikkelaars een vragenlijst van de International Age Rating Coalition (IARC) invullen. Dit is verplicht voordat de game ook daadwerkelijk verkocht mag worden.

De vragenlijst gaat diep in op de inhoud van de games. Hoe eerlijker de ontwikkelaar een bepaalde lijst invult, hoe accurater de beoordeling van het spel is.

@wantnl

Motorola toont Android-smartphone die kan buigen 🤯 #android #lenovo #motorola #smartphones #techtok #technology

♬ origineel geluid – WANT

Zodra de lijst is ingevuld, mogen games, bijvoorbeeld in de Nintendo Switch eShop, verkocht worden. Daarna controleert de IARC handmatig alle beoordelingen om te kijken of ontwikkelaars ook echt eerlijk zijn geweest.

Dat er in het geval van Need for Spirit iets mis is gegaan, of bewust iets niet eerlijk is ingevuld, moge duidelijk zijn.

Spider-Man 2 is het perfecte vervolg op de perfecte superheldengame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen