Nintendo Switch krijgt volgend jaar deze cultklassieker

Games Jelle van Es 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch gaat volgend jaar alweer zijn vijfde jaar in. De spelcomputer is een groot succes voor Nintendo en het ziet er niet naar uit dat daar snel een einde aan gaat komen.

En dat is toch wel opvallend. Zeker met de komst van de PlayStation 5 en de Xbox Series X zou je denken dat de Nintendo Switch het moest doen met minder games. Maar gelukkig zijn er genoeg exclusieve titels en komt er zo nu en dan nog een interessante game bij. Zo kun je volgend jaar aan de slag gaan met de game 13 Sentinels: Aegis Rim.

13 Sentinels: Aegis Rim op de Nintendo Switch

En 13 Sentinels: Aegis Rim kun je met recht een cultklassieker noemen. De game kwam eind vorig jaar uit en was zeer indrukwekkend. De review van de game kun je hier lezen. Het is een game die vooral draait om het verhaal. Daar moet je wel even voor gaan zitten, want het is een titel die langzaam maar zeker diverse personages introduceert en je verschillende tijdlijnen voorschotelt. De game bestaat in principe uit twee onderdelen. Enerzijds heb je turn-based tactische gevechten. Daar moet je met mech-achtige units er voor zorgen dat je de vijanden weet te verslaan. Dat is zeker onderhoudend. En kun je dus straks op de Nintendo Switch gaan spelen.

Het zijn echter de dingen die je daarom heen doet, die 13 Sentinels: Aegis Rim interessant maakt. En zeker op de Nintendo Switch. Want het verhaal is echt heel goed. In prachtige omgevingen moet je dan gesprekken voeren met de juiste mensen en ontdekken hoe de vork in de steel zit. Op die manier leer je gaandeweg hoe alles met elkaar verbonden is en wil je verder komen om te zien hoe het zicht ontvouwt.

Nog even wachten

Het duurt nog wel even voordat 13 Sentinels: Aegis Rim op de Nintendo Switch uitkomt. De game staat gepland voor 12 april van volgend jaar. Heb je nog geen Switch in huis? Dan kun je hem hier scoren.

[REVIEW] 13 Sentinels Aegis Rim: Diepgaand en prachtig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen