Nintendo Switch: de ultieme Zelda-game die je nooit gaat spelen

Games Wesley Akkerman 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Op de Nintendo Switch kun je onder meer Zelda-games als Breath of the Wild en Link’s Awakening spelen. De eerstgenoemde titel is redelijk uniek in z’n aanpak en gameplay, wat een bijzondere ervaring opleverde. Maar wist je dat de Nintendo DS ook afwijkende The Legend of Zelda-game had kunnen hebben?

Als we de nieuwste video van het YouTube-kanaal Did You Know Gaming mogen geloven, dan zou er omstreeks 2004 een eigenaardige Zelda-game uitkomen. Dit spel zou strategische en puzzelgameplay bevatten, vergelijkbaar met een titel als Final Fantasy Tactics. De spellen zouden dezelfde doelgroep hebben.

Nintendo Switch en DS met unieke Zelda-games

Het YouTube-kanaal baseert zijn video op ontwerpdocumenten die de makers van ontwikkelaar Retro Studio kregen. Dat is een studio die onder meer nieuwe leven blies in de Metroid-serie, met Metroid Prime voor de GameCube. Daarnaast is de developer verantwoordelijk voor Donkey Kong Country Returns.

Heroes of Hyrule, zoals het spel zou gaan heten, moest dus de tactische gameplay gaan combineren met de avontuurlijke stijl van Zelda-spellen. Naast puzzels oplossen, moest je het ook opnemen tegen groepen vijanden. Het verhaal speelde zich honderd jaar geleden af, en bevatte drie unieke personages.

Geen traditioneel levelsysteem

Link zou dan samenwerken met Dunar de Goron, Seriph de Rito en Krel de Zora. Alle personages hadden zo hun eigen wapens, vaardigheden en speelstijlen. Van een traditioneel levelsysteem was geen sprake, maar je kon wel harnassen, wapens en hartjes verzamelen om mettertijd toch sterker te worden.

En geheel in de stijl van The Legend of Zelda zou je items ontgrendelen die je vervolgens kunnen helpen bij het oplossen van omgevingspuzzels. Het spel zou daarnaast een tweede personage bevatten waarmee je speelt, in de vorm van Kori. Met die character verkende je Hyrule, sprak je met de mensen om je heen en deed je tussendoor quests.

FIFA 23: dit zijn de beste spelers voor iedere positie in Ultimate Team

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen