Google Pixel 7: waarom we in Nederland enthousiast zijn over het event

Smartphones Dennis Mons 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Op donderdag 6 oktober vindt het Made By Google-event plaats. Daar worden zeer interessante producten getoond waaronder de Pixel 7 en de Pixel Watch. De reden dat wij extra enthousiast zijn, is vanwege het feit dat we niet alleen nieuwe apparaten gaan zien, maar dat deze eindelijk(!) ook in Nederland uitkomen.

Er was onder liefhebbers van Android enige irritatie dat alle Google Pixel-telefoons nooit in Nederland zijn uitgekomen. Nu kunnen we je verheugd op de hoogte brengen dat dit waarschijnlijk wel het geval zal zijn met de Pixel 7 en Pixel Watch.

Google Pixel 7, Google Pixel Watch en meer?

Google heeft dus al aangegeven op zijn site wat we precies te zien krijgen. Dat zullen sowieso de Pixel 7 en de 7 Pro zijn. Vermoedelijk draait de presentatie dan ook grotendeels om deze toestellen.

DuckDuckGo maakt het Google Chrome nu wel heel moeilijk
“Goed, he?” (Afbeelding: Gian Ehrenzeller / EPA)

De verwachting is dat de nieuwe Pixel niet een enorm significante ontwerp-update krijgt. Ook dit toestel krijgt naar verluid een aluminium frame dat doorgetrokken wordt over de camera’s aan de achterkant. De grote verschillen met de Pixel 6 zitten dan ook onder de motorkap. De 7 krijgt de Tensor G2-chip wat taken als het afspelen van media, stemherkenning en foto’s een stuk sneller zou moeten maken.

Ook over de prijzen wordt druk gespeculeerd. Volgens geruchten gaan de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro respectievelijk $599 en $899 kosten. Nederlandse prijzen zijn natuurlijk sowieso nog niet bekend.

WANT schreef al eerder waarom we zo enorm enthousiast zijn dat de Google Pixel naar Nederland komt, al is het alleen al vanwege exclusieve Pixel-functies als Magic Eraser, Real Tone en Face Unblur.

Google Pixel 7 naar Nederland: 5 redenen waarom we niet kunnen wachten

Googles eerste smartwatch

Google Pixel watch
Strak en eenvoudig design (Afbeelding: Google)

De zoek- en techgigant toont ook de Google Pixel Watch: het eerste slimme horloge dat het bedrijf op de markt brengt. Het klokje draait op Google’s Wear OS 3 en integreert Fitbit. Ook heeft het horloge alle andere fitnessmogelijkheden die je van een moderne smartwatch mag verwachten.

Google zal ook met nieuwe Nest-apparaten komen. Wat we daar precies van mogen verwachten, is nog niet bekend.

Het hele event is hier live te volgen op donderdag vanaf 16:00 uur. De aangekondigde producten zijn overigens meteen die dag te koop in de Google Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen