Mark Hofman
Mark Hofman Games 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom jij het niet voor elkaar krijgt om Star Wars KOTOR II uit te spelen

Star Wars Knight of the Old Republic II is een immens populaire game met een ongelofelijke fanbase. Het is dus niet gek dat de game, die in 2004 voor het eerst verscheen, opnieuw uitgebracht is voor de Nintendo Switch. Iets om enthousiast over te zijn. Zou je denken…

De port naar de Nintendo Switch, uitgevoerd door Aspyr Media, is helaas niet helemaal goed gegaan. Hierdoor is het voor gamers op dit moment onmogelijk om de game uit te spelen. Say what?!!

Waarom je Star Wars KOTOR II niet uit kan spelen

Op social media wordt duidelijk dat Star Wars KOTOR II, voor de Nintendo Switch, een vervelende bug met zich meedraagt. De game, die door Aspyr Media is overgezet naar de handheld, is hierdoor helaas niet uit te spelen. Zodra je als speler bij de cutscene komt die na de Basilisk Crash te zien is, stopt het spel ermee. Vervolgens wordt het spel hervat op een punt vlak voor de cutscene en gebeurt het weer.

In een reactie laat Aspyr Media weten dat het probleem bekend is bij de ontwikkelaar. Op dit moment zou er gewerkt worden aan een oplossing, maar valt er nog niet te zeggen wanneer deze precies uitgerold gaat worden. Kortom: voorlopig ben jij niet in staat om de Nintendo Switch-game helemaal te voltooien.

Een icoon op de Nintendo Switch

Het is geen verrassing dat Star Wars Knights of the Old Republic II naar de Nintendo Switch is gekomen. De game heeft in het verleden heel veel succes behaald, net als de console van Nintendo. Op dit moment zijn er zo’n 107 miljoen exemplaren verkocht. De game valt bij veel gamers gelukkig goed in de smaak. Op Metacritic heeft het spel een gemiddelde score van 79 gekregen van critici en geven gamers het spel zelf een 74.

Star Wars Knights of the Old Republic krijgt remake op de PlayStation 5

Star Wars KOTOR II, ook wel The Sith Lords genoemd, vindt in de Nintendo Switch niet zijn eindstation. Op dit moment staat er ook een nieuwe versie voor de PlayStation 5 en PC op de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!