Dit zijn de beste Nintendo Switch-games van 2024

Games Rik Claessen 13 apr 2024
Leestijd: 6 minuten

Na zeven jaar heeft de Nintendo Switch ons ontzettend veel te bieden. Dit zijn de beste games die je kunt spelen tot nu toe.

De Nintendo Switch bestaat dit jaar zeven jaar. In die tijd heeft de console een fantastische catalogus aan games kunnen opbouwen. Van geweldige spellen die je onderweg kunt spelen, tot games die ook voor volwassenen top zijn om te spelen.

Omdat we waarschijnlijk dit jaar niet de opvolger van de Nintendo Switch krijgen, kunnen we maar beter nog even van deze console genieten. Er zijn immers genoeg top-spellen om dat te doen. Dit zijn de beste spellen op de Nintendo Switch om dit jaar te spelen.

Met deze Nintendo Switch-games kom je 2024 wel door

Nagenoeg alle onderstaande spellen hebben geweldige reviews en dat is niet voor niets. Dit zijn de pareltjes om op je Nintendo Switch te spelen. Met deze games red je het wel nog even tot de release van de Nintendo Switch 2.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is óók een top spel van Nintendo. Toch kiezen we voor het geweldige vervolg: Tears of the Kingdom. Deze game deed alles wat je van een vervolg mag verwachten. Het pakt de toch al goede basis en breidt daar verder op uit dan we ooit durfde dromen.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom laat je Hyrule op allerlei manieren ontdekken. Van diep onder de grond tot hoog in de lucht. Je kunt het je zelf erg makkelijk maken door allerlei voertuigen in elkaar te sleutelen. Bovendien is er zoveel om te ontdekken dat je gemakkelijk het hele jaar door kunt spelen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 Nintendo Switch
Het helpt wel als je geen hoogtevrees hebt (Afbeelding: Nintendo)

Super Mario Bros. Wonder

Deze game wordt gezien als de frisse wind die de 2D-Mariospellen nodig hadden. Met prachtige graphics, leuke nieuwe items en vooral heel vette levels is het misschien wel de beste 2D-Mario ooit. Super Mario Bros. Wonder heeft ook voor alle leeftijden wat te bieden.

Door het wegnemen van een tijdslimiet en het toevoegen van verschillende ‘superkrachten’ in de vorm van badges, is het spel ook voor de jongste gamers erg leuk om te spelen. Uiteraard zitten er voldoende moeilijke levels tussen die zelfs de meest ervaren gamers tot frustratie drijven. En dat allemaal met een vrolijke ondertoon.

dit zijn de beste nintendo switch-games voor onderweg
(afbeelding: Nintendo)

Animal Crossing: New Horizons

Dit spel heeft zijn immense populariteit deels te danken aan de pandemie. Voor veel gamers was het dagelijks bijhouden van hun eigen eiland de afleiding die ze nodig hadden. Maar ook zonder lockdown is Animal Crossing: New Horizons heerlijk om te spelen. Sinds de release zijn er tal van updates geweest en is er zelfs DLC toegevoegd.

In typische Animal Crossing-stijl beheer je je eigen eiland en decoreer je deze zoals je wilt. Het spel is soepel en haalt het beste uit de Nintendo Switch naar boven. Je bent eigenlijk nooit uitgespeeld met dit spel en het is moeilijk om neer te leggen.

Animal Crossing New Horizons
(Afbeelding: Nintendo)

Metroid Dread

Na een aantal 3D-Metroid-games te hebben gehad, is Metroid Dread weer een oud en vertrouwd 2D-spel. Gelukkig is er wel genoeg nieuws toegevoegd dat het ook daadwerkelijk als een nieuw spel voelt. Metroid Dread is een uitdagende game, maar wel eentje die je van begin tot eind weet mee te sleuren.

Met de introductie van een aantal nieuwe vijanden zul je gevechten nog slimmer moeten aanpakken dan in vorige games. Zo zal er zelfs van je verwacht worden om gevechten te mijden of een sluiproute weten te vinden. Daardoor is het spel dynamischer dan eerdere Metroid-spellen.

Dit zijn de beste Nintendo Switch-games van 2024
(Afbeelding: Nintendo)

Pokémon Legends: Arceus

De formule van Pokémon kennen we inmiddels al vele jaren. Pokémons vangen en ze trainen. Hoe zorg je er voor dat nieuwe Pokémon-spellen niet saai of repetitief gaan voelen? Maak er een Breath of the Wild-aanpak van! Dat is nou net wat Pokémon Legends: Arceus doet.

Je hebt volledige vrijheid om je door de wereld heen te bewegen en Pokémons te vangen. Ook zijn de daadwerkelijke Pokémongevechten veranderd, je zult nu als trainer ook moeten blijven bewegen. Pokémon Legends: Arceus heeft de basis gelegd voor een gehele nieuwe generatie aan Pokémon-games.

Pokemon Legends: Arceus
Pokemon Legends: Arceus (Afbeelding: Nintendo)

Splatoon 3

Op het eerste gezicht lijkt Splatoon 3 gewoon een schietspel voor kinderen. Want alleen kinderen spelen op de Nintendo Switch, toch? Nope. Want hoewel Splatoon 3 een kindvriendelijke uitstraling heeft, kent het spel een gigantische fanbase waar ook veel volwassenen bij horen.

In plaats van elkaar neer te maaien met kogels, probeer je met verf een zo’n groot mogelijk gebied in te kleuren. Je maakt je tegenstanders dan ook af met allerlei verfgeweren. Een potje is maar een paar minuten waardoor je gemakkelijk meerdere keren kunt spelen. Voor je het weet ben je uren verder.

Splatoon 3
Splatoon 3 (Afbeelding: Nintendo)

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Wat als je de uitdagende, tactische gameplay van de XCOM-serie pakt en daar allemaal Mario en Rabbids-personages aan toevoegt? Dan krijg je Mario + Rabbids Sparks of Hope. Dit spel is het tweede deel van de Mario + Rabbids-saga en doet alles beter dan zijn voorganger.

Je stelt een team samen van personages met ieder hun eigen krachten. Vervolgens ga je tactische gevechten aan waarin je per beurt vijanden probeert af te schieten. Het is niet je typische Mario-game en dat maakt het des te leuker. Het is overigens ook een super introductie in het genre van de tactische shooters.

Dit zijn de beste Nintendo Switch-games van 2024
(afbeelding: Nintendo)

Super Smash Bros. Ultimate

Dit nieuwste deel uit de bekende vechtspellen reeks van Super Smash Bros. doet zijn naam niet te min. In Ultimate kun je kiezen uit meer personages dan ooit. Het motto van de game is dan ook ‘Everyone is here’, en dat is niet gelogen.

Met meer dan 70 personages om uit te kiezen is bijna geen een potje hetzelfde. De game heeft ook een heel levendige, maar bloedfanatieke fanbase. Er worden veel toernooien georganiseerd. Wees niet bang: het spel is ook heerlijk om met vrienden op de bank te spelen.

Nintendo switch games
(Afbeelding: Nintendo)

Mario Kart 8 Deluxe

Er is eigenlijk geen betere game op de Nintendo Switch dan Mario Kart 8 Deluxe. Met vrienden spelen? Dat kan. Alleen er op los racen? Dat kan ook. Het online opnemen tegen spelers over de hele wereld? Yup. Dat is op zichzelf niet iets nieuws aan Mario Kart. Het is alleen gelikter en uitgebreider dan ooit.

Zeker met de introductie van de vele DLC’s heb je meer levels om uit te kiezen dan ooit tevoren. Van gloednieuwe racebanen tot oude klassiekertjes. Mario Kart 8 Deluxe is een must-have voor iedere Nintendo Switch-eigenaar.

Mario Kart 9
Mario Kart 8 Deluxe (Afbeelding: Nintendo)

Wist je dat er ook zat gratis spellen te spelen zijn op de Nintendo Switch? En dat dan ook nog eens ontzettend leuke spellen zijn? Wij zochten voor je uit welke gratis games op de Switch zeker de moeite waard zijn:

Dit zijn de beste gratis Nintendo Switch games op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen