De Nintendo Switch blijft ondanks voorraadproblemen goed door verkopen

Games Jelle van Es 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds maart van vorig jaar zie je dat de vraag naar spelcomputers flink is gestegen. Naast de nieuwe consoles was de vraag voor de Nintendo Switch erg hoog en waren er op een gegeven moment flinke tekorten. Als gevolg daarvan ging de prijs van de spelcomputer op websites als Marktplaats flink omhoog. Inmiddels is hij normaal te koop.

En ondanks dat Nintendo niet kon voldoen in de vraag, is het het bedrijf toch gelukt om flink wat exemplaren van de Nintendo Switch te verkopen. Tussen 1 april en 31 december 2020 ging het om 24,1 miljoen exemplaren die zijn verscheept naar de winkels.

Nintendo Switch verkoopt boven verwachting

Nintendo had zelf de verwachting om 24 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch in het fiscale jaar 2021 te verschepen. Dat loopt dus door tot en met 31 maart van dit jaar. Maar drie maanden voordat het jaar voorbij is, zijn de doelen dus al gehaald. Daarmee heeft Nintendo de verwachting verhoogd. Het denkt nu dat het 26,5 miljoen exemplaren van de spelcomputer gaat verschepen voor het einde van het fiscale jaar.

Sinds de lancering van de Nintendo Switch zijn er 79,87 miljoen exemplaren verkocht, gemeten op 31 december 2020. Het gaat daarbij om 66,34 miljoen exemplaren van de gewone Switch en 13,53 miljoen van de Switch Lite. Met dit nieuwe aantal is de Switch de Nintendo 3DS in totale verkopen voorbij gegaan. Die handheld is momenteel goed voor 75,94 miljoen verkochte exemplaren.

Ook veel games verkocht

Naast dat de Nintendo Switch het als spelcomputer goed doet, blijven de games op het platform ook goed verkopen. Het afgelopen kwartaal werden er 75,85 miljoen games verkocht. Dat is een stijging van zo’n 17 procent ten op zichte van hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor. In totaal zijn er 532,34 miljoen games verkocht. Mario Kart 8 Deluxe is daarbij met ruim 35 miljoen verkochte exemplaren de best verkocht game. Maar ook een game als Animal Crossing: New Horizons geldt als een succes. Hieronder een overzicht van alle goed verkopende games.

Nintendo Switch gamed
De best verkopende games op de Nintendo Switch (Afbeelding: Nintendo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen