Netflix gaat Spotify achterna met handige nieuwe functionaliteit

Apps Mark Hofman 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

We zijn allemaal wel eens in slaap gevallen tijdens het kijken van een serie op Netflix. Niet heel erg als dit op de bank gebeurt, wel wat minder als het in bed gebeurt. De kans dat je wakker wordt en het hele seizoen gemist hebt is dan namelijk vrij groot.

Netflix erkent dit probleem en komt, net als Spotify een paar maanden geleden deed, met een handige oplossing. Maak kennis met de nieuwe Timer-functie!

Netflix fixt onhandig probleem met nieuwe functie

De nieuwe functie van Netflix dook de afgelopen dagen bij steeds meer Android-gebruikers op. Waar de streamingdienst eerder een select groepje mensen de functie liet testen, lijkt nu een grote groep aan de beurt te zijn. Het gaat om een nieuwe functionaliteit die Netflix, na een bepaalde tijd, uit kan schakelen. Handig als je er bij jezelf echt een rem op moet zetten, maar meer bedoeld voor mensen die voor het slapengaan nog even iets willen kijken.

Met de Timer-functie zorg je ervoor dat de serie die je aan het kijken bent niet doorloopt terwijl in je slaap gekukeld bent. Het is mogelijk om de timer op vier verschillende manieren in te stellen. Het is mogelijk om de content na 15 minuten, 30 minuten of 45 minuten te laten stoppen. Wil je liever jezelf helemaal goed indekken en ook niets van de volgende aflevering missen, dan is het ook mogelijk om Netflix na een aflevering te laten stoppen. Niet alleen handig als je naar bed gaat, maar ook zeker wanneer je kinderen een maximale schermtijd per dag hebben.

Een aantal Android-gebruikers kunnen dus al aan de slag gaan met de nieuwe functionaliteit. De test wordt wereldwijd uitgevoerd, dus het kan zeker zijn dat jij op dit moment tot een van de gelukkigen behoort. Mocht je al over de functie beschikken, dan is het mogelijk om er met de volgende stappen gebruik van te maken:

  • Speel je favoriete film of serie af op een mobiel apparaat
  • Tik in de rechter bovenhoek het klokje aan
  • Selecteer 15, 30 of 45 minuten of kies voor “Speel aflevering af”
  • De timer is nu actief

Wanneer de functie volledig wordt uitgerold is op dit moment nog niet bekend. Ook weten we niet of er een test zal zijn voor iOS-gebruikers. De tijd zal het leren!

Spotify doet het ook!

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat Spotify een zelfde functionaliteit introduceerde. Niet geheel onlogisch, gezien we allemaal wel eens zijn wakker geworden in de nacht met onze muziek nog in de oren. Dankzij de komst van de timer werd het mogelijk om dit tegen te gaan.

Meer weten over die functionaliteit? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen