Losse verkoop PS5 zorgt voor complete chaos in Japan

De PS5 is zonder twijfel het meest gewilde voorwerp van dit moment. Sinds de lancering is het heel erg lastig om er eentje te kunnen pre-orderen, laat staan dat je naar een winkel kan gaan om hem daar op de kop te tikken.

En juist dat was afgelopen weekend mogelijk in Japan. In Tokio, bij de grote elektronicawinkel Yodobashi Camera in de wijk Akihabara werden een aantal PS5’s verkocht. En dat resulteerde in complete chaos.

PS5-verkoop zorgt voor chaos

Zelf ben ik heel vaak in de desbetreffende winkel geweest en het is echt een enorme winkel. Op de verschillende verdiepingen kun je van alles en nog wat scoren. En er was dus ook een verdieping waar je een PS5 kon kopen. Althans, je kun daar een ticket scoren die je uiteindelijk het recht gaf om een spelcomputer te kopen. Dat gebeurt wel vaker in Japan. Meestal gaat dat dan via een loting. Maar deze keer kon je de tickets krijgen op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En dat leverde dus complete chaos op

Net zoals bij ons heeft ook Japan met de coronaproblemen, waarbij er Tokio elke dag zo’n duizend nieuwe besmettingen zijn. Dat is een schijntje als je kijkt naar hoe weinig beperkingen daar eigenlijk zijn en hoeveel mensen er wonen, maar dit soort beelden helpen natuurlijk niet. Naast dat de verkoop van de PS5 ging op basis van wie het eerste kwam, hoefde je als koper ook niet gebruik te maken van een speciale zwarte credit card die bij verkoop van de spelcomputer bij andere winkels binnen de keten wel vereist wordt. Daardoor komen waarschijnlijk ook veel scalpers op de verkoop af, die de pre-order vast graag met winst wilde doorverkopen.

Verkoop gestaakt

Uiteindelijk is de verkoop van de PS5 na deze chaos gestaakt en kwam de politie er bij. Of ze nu op een ander moment op een iets eerlijkere manier worden verkocht is niet bekend. Wat dat betreft lijkt de online verkoop van de spelcomputer bij ons een stuk vriendelijker.

Reageer op artikel:
Losse verkoop PS5 zorgt voor complete chaos in Japan
Sluiten