Majora’s Mask is de volgende klassieker voor Nintendo Switch

Games Jelle van Es 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds gisteren kun je via Nintendo Switch Online genieten van het heerlijke Banjo Kazooie. Toen hadden we al het idee dat Nintendo van plan was om elke maand een game van de Nintendo 64 op de nieuwe spelcomputer uit te brengen.

En daar hebben we gelijk in gehad. Want via Twitter liet het bedrijf weten dat The Legend Of Zelda: Majora’s Mask naar Nintendo Switch Online komt. Als je daar dus een abonnement op hebt, dan kun je de game gratis gaan spelen.

Nintendo 64-klassieker op de Nintendo Switch

The Legend Of Zelda: Majora’s Mask is een game die in 2000 is uitgebracht en de directe opvolger is van Ocarina of Time. In de game ga je los in dezelfde wereld, maar is het tegelijkertijd ook flink anders. Je krijgt te maken met een maan die binnen drie dagen op de wereld stort en dan alles vernietigt. Het is aan Link om daar iets aan te doen. Je verdient extra tijd om de wereld van de ondergang te redden door hier en daar een helpende hand uit te steken. Interessanter zijn echter de verschillende maskers die je in de game vindt. Daarmee kun je bepaalde vaardigheden vrijspelen en op die manier dingen doen die daarvoor niet mogelijk waren.

De game is qua epischheid net iets minder groot dan Ocarina of Time, maar het is alsnog één van de beste games die op de Nintendo 64 is uitgebracht. Het is niet voor het eerst dat je de game onderweg kan spelen. Naast deze release op de Nintendo Switch, kwam de game al een paar jaar geleden uit op de Nintendo 3DS en werd toen na al die jaren nog altijd goed ontvangen. Of je de game nu speelt vanuit nostalgisch perspectief of dat je hem voor het eerst beleeft: het is in beide gevallen een feestje.

Februari

Het is alleen wel even wachten voordat je de game kunt spelen op de Nintendo Switch. Banjo Kazooie is dus net uit en Majora’s Mask zou ergens in februari uitkomen. Verwacht hem dan eind februari.

Banjo Kazooie keert terug en is binnenkort op je Switch te spelen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen