PlayStation 5 komt met pijnlijke tool: hoe zit het met je gameverslaving?

Games Jelle van Es 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Hij is er iets later dan normaal, maar alsnog is er nu de PlayStation 5 Wrap-Up. Via deze tool kun je zien hoeveel uren je dit jaar op je favoriete spelcomputer hebt doorgebracht. Het idee daarbij is natuurlijk dat je het deelt met de wereld.

Om gebruik te maken van deze PlayStation 5 Wrap-Up, die overigens ook geldt voor de PlayStation 4, moet je even naar de speciale pagina gaan. Vervolgens log je in up je PlayStation Network-account en zie je wat je gedaan hebt.

Zoveel uur heb je doorgebracht op je PlayStation 5

Vervolgens krijg je een mooi overzicht van wat je gedaan hebt op je PlayStation 5 en je PlayStation 4. Vorig jaar had de tool last van overbelasting en lukte het nauwelijks om data op te halen. Maar nu draait hij als een zonnetje en zie je perfect wat je gedaan hebt in 2021. De tool is tot en met 20 februari van dit jaar beschikbaar en geeft je een aantal handige inzichten. Zo kun je zien hoeveel uren je het afgelopen jaar op de spelcomputer heb doorgebracht. Dit is wat ik dit jaar op de PlayStation-familie heb gedaan.

PlayStation 5
Uren gespeeld in 2021 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

En dan zijn dit de uren die ik op mijn hoofdaccount heb doorgebracht. Andere titels speel ik op mijn offline account, om er op die manier voor te zorgen dat data niet wordt gelekt en men online ziet dat ik een bepaalde titel in een vroeg stadium speel. Op mijn hoofdaccount speel ik vooral games online. Daarbij heb ik behoorlijk zware NBA 2K-verslaving. Zowel op de PlayStation 5 als op de PlayStation 4. Maar ook Rocket League en Call of Duty: Vanguard heb ik het afgelopen jaren behoorlijk veel online gespeeld.

Een NBA 2K-verslaving (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Meer data

Andere data bestaat uit het aantal games dat je hebt gespeeld, de trofeeën die je hebt vrijgespeeld, het aantal games dat je via PlayStation Plus hebt binnengehaald en wat de community gemiddeld in verschillende games op de PlayStation 5 hebt gedaan.

Sony: toekomstige Call of Duty-games gewoon op PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen