Sony: toekomstige Call of Duty-games gewoon op PlayStation 5

Games Jelle van Es 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De overname van Activision Blizzard door Microsoft heeft veel losgemaakt in gameland. Zo is er heel wat onduidelijkheid over de Call of Duty-reeks op bijvoorbeeld de PlayStation 5. Maar Sony denkt daar anders over.

Tegenover The Wall Street Journal zou een woordvoerder hebben gezegd dat Sony verwacht dat Microsoft zich aan de contractuele afspraken houdt. Dat zou dus betekenen dat Call of Duty voorlopig nog op de PlayStation 5 verschijnt.

Call of Duty op de PlayStation 5

Het zou goed kunnen dat er in het verleden afspraken zijn gemaakt tussen Sony en Activison. Dat zou kunnen betekenen dat Sony bereid is geweest om geld in de marketing te stoppen van de Call of Duty-reeks en als gevolg daarvan de reeks tot een bepaald jaar in elk geval op de PlayStation 5 verschijnt. Wellicht ook nog met bepaalde exclusieve content voor de gamers op Sony’s platform. Microsoft zou zich moeten houden aan dat soort contracten. Op die manier verscheen eind vorig jaar nog Deathloop exclusief op de spelcomputer van Sony en de pc. Dat terwijl Microsoft Bethesda begin 2021 had overgenomen. En dit jaar krijgt de game Ghostwhire Tokyo nog dezelfde behandeling.

De vraag is natuurlijk tot hoe lang die afspraken gelden. De volledige overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt pas eind dit jaar verwacht, hoewel het nog kan doorlopen tot en met 2023. Eind dit jaar zou het wat dat betreft logisch zijn dat Call of Duty nog op de PlayStation 5 komt. En volgend jaar ook nog wel. Maar wat er daarna gaat gebeuren, dat is echt nog de vraag.

Sony’s waarde daalt

Naast dat Microsoft flink heeft betaald voor Activision Blizzard, voelt Sony de pijn nog op een ander vlak. Na het nieuws daalde de koers in aandelen van het bedrijf zo dat het 20 miljard dollar in waarde verloor. Daarvoor zou het bedrijf dus weer heel wat exemplaren van de PlayStation 5 verkopen om dat terug te verdienen.

PlayStation 5 kopen? Sony komt met de oplossing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen