Nintendo Switch OLED kopen? Alles wat je moet weten

Games Jelle van Es 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Gisteren werd de nieuwe Nintendo Switch OLED aangekondigd. Het is niet de Pro-versie waar we op hadden gehoopt, maar een verbeterde versie van het huidige model.

Mocht je van plan zijn om straks een Nintendo Switch OLED te kopen, dan kan dit artikel je voorzien van de nodige informatie. We zetten alles dat we weten en denken te weten over het nieuwe model handig op een rij.

Alles over de Nintendo Switch OLED

1. Komt uit op 8 oktober

Mocht je de Nintendo Switch OLED willen kopen, dan moet je nog even wachten. Op 8 oktober moet de nieuwe spelcomputer in de winkel komen te liggen. Daarvoor zal hij waarschijnlijk in de pre-order gaan, aangezien het niet zeker is hoeveel exemplaren er bij de lancering beschikbaar zijn.

Nog even wachten (Afbeelding: Nintendo)

2. Nintendo geeft in Nederland geen adviesprijs

Het is al een paar jaar zo dat Nintendo in Nederland geen adviesprijs geeft voor een nieuw product. Wat dat betreft weten we ook niet hoeveel de Nintendo Switch OLED gaat kosten. Maar in de Verenigde Staten is de spelcomputer wel van een prijs voorzien. Daar gaat hij namelijk 349 dollar kosten. Dat is 50 dollar meer dan de prijs waarvoor het huidige model gelanceerd werd. Als je dat doorrekent, dan is de kans groot dat de OLED in Nederland tussen de 379 en 399 euro gaat kosten. Dat is een hoop geld voor een spelcomputer dat eigenlijk al meer dan vier jaar op de markt is.

Nintendo Switch OLED
De prijs is nog onbekend (Afbeelding: Nintendo)

3. Waar te bestellen

Mocht je de Nintendo Switch OLED zo snel mogelijk in huis willen hebben, dan kun je naar de speciale website van Nintendo toe gaan. Daar kun je je interesse achterlaten, zodat je hopelijk op het moment dat je hem kunt pre-orderen op tijd kan bestellen. Daarnaast helpt het ook om bekende winkelketens als Bol.com en Amazon in de gaten te houden. De afgelopen maanden is gebleken dat je bij die webshops over het algemeen het meeste succes hebt wanneer het aankomt op het op tijd pre-orderen.

4. Twee modellen

Wanneer de Nintendo Switch OLED op de markt komt, dan heb je de keuze uit twee modellen. De eerste is het model die past bij hetgeen dat we kennen. Deze wordt geleverd met een rode en een blauwe Joy-Con en komt met een zwarte docking station. Daarnaast heb je ook de keuze uit een witte variant. De spelcomputer zelf is nog wel zwart, maar met de witte Joy-Cons en docking station heeft het geheel wel een net wat andere look gekregen. Aan jou om te bepalen wat je het beste bij jezelf vindt passen.

Nieuwe Nintendo Switch onthuld: meer scherm, meer beter?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen