Nintendo Switch en andere consoles krijgen perfecte arcadegame

Games Jelle van Es 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch heeft misschien niet de visuele pracht en praal van de meest nieuwe spelcomputers als de PlayStation 5 en de Xbox Series X, je hebt wel de mogelijkheid om altijd en overal games te spelen.

En wanneer het dan om games gaan die het vooral van de gameplay moet hebben, dan is de Nintendo Switch vaak het beste platform om de game op te spelen. Dat lijkt het geval te zijn met deze ideale arcadegame.

Nintendo Switch en andere console krijgen arcadegame

Over welke game we het in dit geval hebben? Windjammers 2. Oké, technisch gezien is het niet een game die uit de arcadehallen komt, maar dat was het origineel wel. Dit vervolg is een game die direct op de spelcomputers uitkomt. Hij is al meer dan een jaar geleden aangekondigd en hij moet op de pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One komen. Op die manier is het ook mogelijk om hem te spelen op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Het enige dat we nog niet wisten, is wanneer de game daadwerkelijk zou gaan verschijnen. Wat dat betreft is het goed dat we nu eindelijk een datum hebben. Bekijk hieronder de trailer.

Windjammers 2 komt op 20 januari uit en kun je dus lekker losgaan op de Nintendo Switch en de andere spelcomputers. In de game strijd je met twee spelers in een arena en moet je frisbee proberen in het doel van je tegenstander te scoren. Of de frisbee op de grond te laten vallen. Je kunt met tien verschillende atleten aan de slag, waarbij elke atleet zijn eigen speciale vaardigheid hebt. Ook zijn er tien verschillende arena’s, die met hun eigen spelregels komen.

Van Dotemu

Windjammers 2 wordt gemaakt door Dotemu. Dit Franse bedrijf heeft in het verleden diverse klassieke arcadegames van een nieuw jasje voorzien en uitgebracht op spelcomputers als de Nintendo Switch. Hopelijk is het ook nu weer een succesvolle game. Het origineel heb ik in elk geval met veel plezier gespeeld. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch krijgt volgend jaar deze cultklassieker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen