Dit weten we allemaal al over de nieuwe opvolger van de Nintendo Switch

Pop-Culture Sam Dille 10 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

De Nintendo Switch was afgelopen jaar de meest verkochte spelconsole en versloeg daarmee concurrenten als PlayStation en Xbox. Het is daarom niet gek dat Nintendo bezig is met een opvolger. Voor iedereen die hier niet op kan wachten, hebben wij alvast alles dat we al weten over de Switch 2/Switch Pro op een rij gezet.

Officieel is er nog maar weinig bekend over de opvolger van de Switch. Gelukkig zijn verschillende journalisten erin geslaagd om al de nodig informatie te verzamelen. Wij vatten het voor je samen zodat je precies weet wat je kunt verwachten van de Switch 2/Switch Pro.

Wanneer komt de Switch Pro?

Sinds begin 2019 gaan er al geruchten rond over een Nintendo Switch 2 of Pro. The Wall Street Journal sprak toen namelijk over mogelijke leveranciers en onderdelen van de gloednieuwe console. De krant beweerde dat er een verbeterde versie van de Switch in ontwikkeling was. De console zou tussen eind 2019 en begin 2020 uit zou komen.

Nintendo-frontman Shuntaro Furukawa ontkende dit al snel. Het zei hier het volgende over: “Wij geloven dat het op dit moment belangrijk is om door te gaan met het uitbreiden van de geïnstalleerde basis van de klassieke console. We hebben dus geen plannen om in 2020 een nieuw Nintendo Switch-model te lanceren.”

Nintendo Switch Lite
De Nintendo Switch Lite (Afbeelding: Nintendo)

Dat bleek inderdaad te kloppen, want 2020 is voorbij en de Switch Pro is nog nergens te bekennen. Dit jaar is dat mogelijk een ander verhaal. Verschillende experts voorspelden namelijk onlangs dat een Nintendo Switch Pro of Nintendo Switch 2 deel zal uitmaken van de plannen van Nintendo voor 2021.

Dr. Serkan Toto van Kantan Games voorspelde het volgende toen hij met Gamesindustry.biz sprak: “Ik denk dat er tijdens het aankomende jaar een verbeterd 4K-apparaat komt van Nintendo.” Dit werd ondersteund door andere specialisten, zoals Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis: “Ik voorspel een bijgewerkte versie van de console voor 2021.”

Switch Pro: specificaties en design

Hoewel de Nintendo Switch Lite vergelijkbare interne hardware heeft als de klassieke versie, lijkt de Switch Pro behoorlijk anders te gaan zijn. Volgens de Japanse site Gamepedia zullen er veel indrukwekkende specificaties toegevoegd worden.

De hoeveelheid RAM-geheugen zou 8 GB zijn. Dit is het dubbele van de huidige versie van de Switch. Ook de opslag krijgt een flinke upgrade. De bestaande Switch heeft maar 32GB aan opslagruimte. Het nieuwe model zal een opslag hebben van 128 GB. Een flinke vooruitgang dus.

Nintendo Switch Black Firday Coolblue
Komt er een Switch met een beter scherm? (Afbeelding: Unsplash / Stillness InMotion)

Het nieuwe model ondersteunt ook 4K-uitvoer. Hij krijgt echter geen ingebouwd 4K-scherm. In plaats daarvan komt er waarschijnlijk een 1080p-scherm. Dit is een verbetering ten opzichte van de 720p-weergave op de huidige Switch. Er gaan geruchten dat het nieuwe model een ingebouwde Mini LED-achtergrondverlichting gaat krijgen. Op papier lijkt het erop dat de Switch Pro met recht een Pro model genoemd wordt.

Werken klassieke Nintendo Switch-games op het nieuwe model?

Alle games voor de nieuwe console kunnen worden afgespeeld op de klassieke Switch en andersom. Nintendo vindt het heel belangrijk dat games goed functioneren op verschillende consoles. Zo kun je bijvoorbeeld sommige games op zowel de GameBoy als de Nintendo DS spelen. Je kan dus gewoon al je oude games meenemen naar de nieuwe console. Ideaal!

Wat we over de Nintendo Switch Pro gehoord hebben

5 januari 2021 – Analisten beweren dat de nieuwe console nog steeds gepland staat voor een release in 2021. Bekende experts uit de game-industrie vertelden Gamesindustry.biz dat de Switch Pro deel zal uitmaken van het jaarplan van Nintendo voor 2021. Ze voorspellen ook dat de Switch-serie de Xbox Series X / S en PlayStation 5 zal overtreffen qua verkoop.

28 oktober 2020 – Heeft de Switch Pro een Mini LED-display?
De volgende Nintendo Switch zou volgens het Economic Daily News een Mini LED-display kunnen hebben. Dit heeft verschillende voordelen. Vooral op het gebied van contrast, zwartwaarden en hoe levendig de kleuren zijn.

9 september 2020 – Nintendo bereidt ontwikkelaars voor om 4K-games te maken.
Volgens Bloomberg heeft Nintendo game-ontwikkelaars gevraagd om 4K-versies van Switch-games te maken. Dit zou ter voorbereiding op een verbeterde console zijn.

25 augustus 2020 – Nintendo Switch krijgt in 2021 een grote hardware-upgrade.
De nieuwe Switch zal volgens Bloomberg begin 2021 gelanceerd worden. De site zegt dat de nieuwe Switch “meer kracht en 4K high-definition graphics zal krijgen” en dat het nieuwe model waarschijnlijk een verbeterde versie van de Nvidia Tegra-chipset zal hebben.

31 januari 2020 – Geen plannen voor Nintendo Switch Pro in 2020.
Nintendo-president Shuntaro Furukawa verklaarde dat er op dit moment “geen plannen” zijn voor een vervangende of verbeterde Switch.

Mei 2019 – De eerste geruchten over een nieuwe Nintendo Switch
The Wall Street Journal beweerde dat er een nieuwe versie van de Nintendo Switch op de markt komt.

Tips voor de gewone Nintendo Switch

Heb je al een Nintendo Switch, dan kun je daar waarschijnlijk veel meer uithalen dan je nu al doet. Zo kun je met deze tips langer gamen voordat de batterij leeg is en gaan deze zeven essentiële accessoires je helpen om nog meer plezier te beleven met deze console.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen