Nintendo Switch-concurrent Steam Deck imposant op meerdere vlakken

Games Jelle van Es 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is zonder twijfel één van de fijnste spelcomputers om te scoren. Het idee van je games altijd en overal kunnen spelen werkt gewoon heel erg goed. De Steam Deck moet dat ook gaan doen.

Waar je met de Nintendo Switch voornamelijk de games van Nintendo speelt, daar is de Steam Deck bedoeld om je games te spelen die je op Steam hebt staan. En het ziet er naar uit dat je veel van de games gewoon makkelijk kunt spelen op de handheld.

Nintendo Switch-concurrent Steam Deck kan veel games aan

Waar je bij de Nintendo Switch gewoon je cartridge in de spelcomputer kan stoppen en op die manier je games speelt, daar gaat het bij de Steam Deck net iets anders. Je hebt namelijk een soort mini-pc in je hand. En pc-games hebben te maken met bepaalde systeemeisen. Zodoende is van te voren al duidelijk geworden dat niet elke game gaat werken. Toch lijkt het er op dat de meest populaire games zonder problemen gespeeld kunnen worden op het platform.

Halo Infinite
Halo Infinite is waarschijnlijk niet te spelen (Afbeelding: Microsoft)

Dat is althans hetgeen dat we verwachten als we afgaan op hetgeen dat ProtonDB stelt. Hoewel de Steam Deck nog niet beschikbaar is, denken ze wel dat heel wat games gespeeld kunnen worden op het platform. Als je kijkt naar de 100 populairste games die nu beschikbaar zijn op Steam, dan zouden zo’n 80 gewoon moeten werken. Het probleem kan vooral ontstaan bij games die gebruik maken van anti cheat software. Zodoende zou het kunnen dat je games als Halo Infinite, PUBG, Destiny 2 en Apex Legends er niet goed op kan spelen. Die laatste is wel weer beschikbaar op de Nintendo Switch, dus kun je op die manier alsnog overal spelen.

Wachten

Eigenlijk was het de bedoeling dat je nu al aan de slag kon gaan met de Steam Deck. Maar door de wereldwijde tekorten aan chips werd de handheld uitgesteld en kun je hem nu in februari van volgend jaar verwacht. Althans, wanneer je hem gelijk hebt gepre-orderd. Als dat niet het geval is, dan kun je waarschijnlijk pas eind 2022 er mee losgaan. Wat dat betreft blijft de Nintendo Switch toch echt iets toegankelijker. Wil je meer lezen over die spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De Nintendo Switch gaat zware kerstdagen tegemoet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen