De Nintendo Switch gaat zware kerstdagen tegemoet

Games Jelle van Es 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de kerstperiode zijn er heel wat mensen die genieten van hun welverdiende vakantie. Daar zitten ook heel wat gamers zijn. Mocht je daartoe behoren en van plan zijn om veel tijd door te brengen op de Nintendo Switch, dan is er wellicht niet zo goed nieuws.

Want volgens de Japanse afdeling van Nintendo zouden er best wel eens wat problemen kunnen ontstaan rondom de Nintendo Switch. Dat is geen probleem wanneer je nu al op de spelcomputer speelt. Maar wanneer je een nieuw online account wil registreren of online games wil spelen, dan kun je daar tegen beperkingen aanlopen.

Nintendo Switch-problemen met kerst

Deze week wordt overal ter wereld kerst gevierd. Hoewel je in Japan er geen vrije dagen voor krijgt, is het daar ook min of meer een traditie geworden dat je elkaar blij maakt met een cadeau. Een Nintendo Switch is wat dat betreft een mooi iets om te geven. Maar met veel van die nieuwe producten, zijn er dus ook veel gamers die voor het eerst een account aanmaken. En daar kan dus volgens Nintendo het probleem ontstaan, zoals het op de Japanse Twitter-pagina valt te lezen.

Nintendo Switch OLED
Die valt niet snel om (Afbeelding: Nintendo )

Volgens hen is het aan te raden om voorafgaand aan het activeren van de Nintendo Switch alvast een account aan te maken. Zodoende zou je minder problemen kunnen ervaren wanneer het door drukte niet zou lukken. Hoewel er dus echt vanuit het Japanse account wordt gewaarschuwd, zou het een probleem zijn die wereldwijd kan opduiken. Dus mocht jezelf van plan zijn om met kerst zo’n apparaat aan iemand te geven, doe er dan verstandig aan en maak van te voren alvast een account aan. Op die manier ben je eventuele problemen voor.

Moeilijk te krijgen

Overigens is het maar de vraag of je een Nintendo Switch voor kerst kan weggeven. Er zijn namelijk weer wat voorraad problemen. Op dit moment is eigenlijk alleen maar de Switch Lite goed te krijgen. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Deze “werkende” Nintendo Switch is de ultieme upgrade voor je kerstboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen