Oude Assassin’s Creed wordt dankzij nieuwe update een stuk beter

Games Jelle van Es 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Er was een tijd dat de Assassin’s Creed-reeks er niet zo goed voor stond en heel wat delen matig werden ontvangen. Dat moest anders en dat werd ook gedaan. Met de komst van Origins ging de serie op de schop en werd de basis gelegd voor Odyssey en Valhalla.

Mocht je Origins hebben en hem al een tijd niet hebben aangeraakt, dan zou je daar binnenkort een reden voor hebben. Gisteren kondigde Ubisoft tijdens Assassin’s Creed Day aan dat ze plannen hebben om daar een update voor uit te brengen.

Assassin’s Creed Origins wordt een tikkie beter

Want Origins zou kunnen rekenen op een patch, waarmee het mogelijk is dat je de game speelt met 60 frames per seconden. Op die manier moet hetgeen een stuk soepeler gaan lopen en wordt de algehele ervaring ook weer iets beter. Maar je moet ook weer niet te vroeg juichen. De uitgever laat op dit moment weten vooral plannen te hebben. Van een exacte uitvoering lijkt nog geen sprake.

Assassin’s Creed Origins kwam in 2017 uit. Dat is dus alweer vier jaar geleden en wanneer zo’n patch verschijnt zou het dus zelfs vijf jaar na release zijn. De game neemt je mee naar het Oude Egypte, waar van alles is te doen. Het is een game die het nieuwe vechtsysteem heeft geïntroduceerd en met verschillende RPG-elementen kwam. Op die manier had de game veel meer diepgang dan zijn voorgangers en was het veel leuker om te spelen.

Valhalla ook nog in ontwikkeling

Naast dat de oude Origins op deze manier dus een update lijkt te krijgen, is men ook nog druk bezig met Valhalla. Die game krijgt binnenkort een grote uitbreiding. Meer daarover lees je hier.

Assassin’s Creed Valhalla: enorme uitbreiding zet game in nieuw daglicht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen