The Unforgivable is de populairste film op Netflix: wat kun je verwachten?

Films & Series Jeroen Kraak 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je de afgelopen dagen Netflix aangezet, dan heb je The Unforgivable vast voorbij zien komen. Waar gaat de film over?

Sinds Netflix laat weten wat de populairste series en films van het moment zijn, weten we wat meer over de kijkgewoontes van ons Nederlanders. Natuurlijk staan de bekende titels vaak bovenaan, maar er zijn ook regelmatig titels waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. The Unforgivable is er zo eentje en staat op plaats 1 in populairste film. Maar waar gaat die nu precies over en is het de moeite waard?

Dit is The Unforgivable

Netflix beschrijft The Unforgivable als volgt: “Een vrouw komt vrij uit de gevangenis, maar de samenleving beschouwt haar verleden als onvergeeflijk. Ze gaat op zoek naar het zusje dat ze destijds moet achterlaten.” Je kunt een echt misdaaddrama verwachten dus.

De film kent zeker niet de minste namen. De hoofdrol is voor Sandra Bollock, die je wellicht beter kent uit films als Bird Box en Gravity. Bij deze film is ze tevens verantwoordelijk als producer. Vincent D’Onofrio ken je dan wellicht weer uit Hawkeye, Daredevil en Jurassic World.

Gemengde reacties

The Unforgivable wordt redelijk goed ontvangen door het publiek. Op IMDb scoort de Netflix-productie een keurige 7,2. Geen uitschieter dus, maar wel het kijken de moeite waard. Recensenten zijn echter wat minder enthousiast. De film heeft een Metascore van 42 en op Rotten Tomatoes komt de titel niet verder dan 39 procent. Sandra Bollock krijgt van de recensenten de nodige complimenten, maar dat geldt niet voor het script.

Stilte voor de storm bij Netflix

Overigens zijn de andere films in de top 3 nu ook niet echt gamechangers. Op plaats 2 staat animatiefilm Terug naar de Outback en op 3 zie je nu A California Christmas City Lights. Ben je Spider-Man-fan? Dan is het wellicht leuk om Venom te checken, dat op plaats 4 staat. Overigens lijkt het een stilte voor de storm, want vanaf 24 december is ook Don’t Look Up te zien met een ware sterrencast waaronder Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep en Cate Blanchett.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen