Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 nov 2021

Nintendo Switch-alternatief Steam Deck loopt flinke vertraging op

De Nintendo Switch is één van de fijnste spelcomputers die je kunt scoren, omdat je de mogelijkheid hebt om hem op de grote televisie aan te sluiten en onderweg er mee te spelen. Wat dat betreft is de Steam Deck een prachtig alternatief.

Want net zoals de Nintendo Switch is de Steam Deck een hybride. De handheld geeft je de mogelijkheid om onderweg je favoriete pc-games te spelen en dat zorgde er voor dat gamers er zeer geïnteresseerd in waren. Maar nu is er slecht nieuws.

Nintendo Switch-alternatief Steam Deck komt later

Het was de bedoeling dat je in december aan de slag kon gaan met de Steam Deck. Althans, als je hem in een vroeg stadium hebt besteld. Anders moest je sowieso wachten. En nu heeft Valve laten weten dat de Nintendo Switch-concurrent vertraging heeft opgelopen. De handheld moet nu in februari worden uitgebracht. Dat liet het bedrijf weten op zijn eigen blog. Als voornaamste reden geeft het aan dat het te maken heeft met tekorten van onderdelen. Dat is een probleem dat wereldwijd speelt bij alles dat met elektronica heeft te maken, dus dat is op zich niet echt gek.

Nintendo Switch Pro Steam Deck
De Steam Deck (Afbeelding: Valve)

Alleen denk ik dan: dat had je waarschijnlijk wel eerder kunnen weten. Een exacte nieuwe releasedatum is er nu niet gegeven, behalve dus dat in februari de eerste exemplaren worden verscheept. En dan moet je nog maar zien dat je bij de eerste groep zit. Sommige gebruikers die de Steam Deck op de dag van de release zouden krijgen, hebben nu de melding dat hij in het eerste kwartaal komt. En anderen die oorspronkelijk in het eerste kwart hun Nintendo Switch-alternatief konden verwachten, moeten nu wachten tot het tweede kwartaal. Kortom, het is nog even wachten totdat je met de handheld aan de slag kunt gaan.

Prijzig ding

De Steam Deck was bij de pre-order datum erg populair, ondanks de de hoger prijs van 400 euro. En dan heb je nog maar de versie met een opslag van 64 GB. Dat zijn niet heel veel games, zo weten we inmiddels van de Nintendo Switch. De meesten gingen dan voor de versie met 256 GB opslag voor 529 euro. En dat is dus meer dan dat je voor een PlayStation 5 betaalt. Die overigens ook nog altijd niet te koop is. Net als dat de OLED-versie van de Switch lastig is om te krijgen.

Nintendo Switch voor de kerst scoren? Dan moet je dat nu doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch-alternatief Steam Deck loopt flinke vertraging op
Sluiten