Jelle van Es
Jelle van Es Games 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Far Cry 6: Dit is wanneer je losgaat met een oude bekende

Een tijdje geleden kwam Far Cry 6 uit en de kans is groot dat je daar inmiddels al heel wat uren in hebt gestoken. En als je alles al hebt gezien, dan is het goed om te weten dat er regelmatig updates voor de game worden uitgebracht.

Voorafgaand aan de release van Far Cry 6 liet de ontwikkelaar al weten dat je aan de slag kunt gaan met verschillende schurken uit de voorgaande games door middel van DLC. De eerste is Vaas en nu weten we wanneer we met hem los kunnen gaan.

Vaas in Far Cry 6

De eerste DLC voor Far Cry 6 heet Vaas: Insanity. Zoals de naam doet vermoeden, ga je in deze game aan de slag met Vaas, de badguy uit het derde deel. Maar deze keer kun je dus met hem spelen in plaats van tegen hem te strijden. Net als in het origineel wordt hij gespeeld door Michael Mando, die je ook wel kent van de serie Breaking Bad. De nieuwe ervaring is volgens Ubisoft gebaseerd op het succes van het roguelite-genre. Spelers beginnen met niets meer dan een pistool om zichzelf te verdedigen en moeten op zoek gaan naar nieuwe wapens en power-ups vrijspelen. Deze helpen hen om sterker te worden en zo verder te komen in Vaas zijn gedachten. Vaas: Insanity is een mix van actie en storytelling, en biedt een kans om het verleden, de persoonlijke demonen en de beweegredenen van Vaas beter te begrijpen.

Far Cry 6
De uitbreiding (Afbeelding: Ubisoft)

Deze eerste Far Cry 6-uitbreiding is onderdeel van de Season Pass. Deze kun je voor zo’n 40 euro aanschaffen en dan krijg je ook toegang tot de andere uitbreidingen met andere schurken uit de Far Cry-reeks. Deze komen dan later uit. Het moet ook mogelijk zijn om dit stukje content los aan te schaffen. Zodat je zelf kunt ontdekken of dit stukje content de moeite waard is en je daarna nog wil zien of je de toekomstige uitbreidingen wil gaan proberen.

Gratis content

Naast deze betaalde content, wordt er ook genoeg gratis content uitgebracht voor Far Cry 6. De eerste geeft je de mogelijkheid om te strijden aan de zijde van Danny Trejo. Die content werd echter te vroeg uitgebracht. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Far Cry 6: 5 Reden om hem (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!