Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch breekt vier jaar na release een verkooprecord

Op 3 maart 2017 maakte de wereld kennis met de Nintendo Switch. Vanaf het allereerste moment was het een behoorlijke hit en is Nintendo er in geslaagd om een goede stroom aan games uit te geven. Toch is het Nintendo nu gelukt om een verkooprecord neer te zetten.

En dat is 4,5 jaar na de release gewoon best wel indrukwekkend om te zien. In de week die begon op 22 november is het Nintendo gelukt om meer exemplaren van de Nintendo Switch uit te brengen dan alle weken daarvoor.

Nieuw record voor de Nintendo Switch

De week van 22 november is overigens de week waarin er verschillende Black Friday-aanbiedingen waren. Ook de Nintendo Switch heeft daarvan geprofiteerd. Zo was er een mooie bundel die een ‘oud’ exemplaar van de Switch combineerde met Mario Kart 8 Deluxe voor een redelijke vriendelijk prijs. Daarnaast is ook de Lite al een tijdje goed geprijsd en is de vraag naar het nieuwe OLED-model, zover deze op voorraad is groot. Dat alles heeft er voor gezorgd dat een record dat in november 2019 is neergezet nu is verbeterd. Hoeveel exemplaren er precies zijn verkocht, dat is niet helemaal duidelijk. We moeten het bedrijf op zijn blauwe ogen geloven dat het zo is.

Nintendo Switch OLED
Samen gamen (Afbeelding: Nintendo )

Naast dat er veel exemplaren van de Nintendo Switch zijn verkocht, zou er ook een record zijn gevestigd voor het aantal games voor het platform. Dat zou te maken kunnen hebben met de release van de nieuwe Pokémon-games. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl kwamen op 19 november uit en wisten in het eerste weekend al zes miljoen exemplaren te verkopen. In Nederland zou het het snelst verkopende Switch-spel ooit zijn geweest. Maar daarvan ontbreken dan weer cijfers.

Op naar volgend jaar

Ik had in eerste instantie verwacht dat de Nintendo Switch na de release van de PlayStation 5 en de Xbox Series X het wat moeilijker zou gaan krijgen, maar daar is dus geen sprake van. Het is en blijft de beste spelcomputer om er als extra bij te halen. Lekker overal en altijd gamen met je favoriete titel. Wil je meer lezen over het platform? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch krijgt volgend jaar deze cultklassieker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!