Nintendo Switch: 10 verslavende games die je niet meer los kunt laten

Games Sam Dille 16 jul 2022
Leestijd: 6 minuten

Als het gaat om verslavende games, zijn er niet veel consoles met een catalogus zoals die van de Nintendo Switch. De spelcomputer heeft namelijk de meest verslavende titels aller tijden.

Met sequels Splatoon 3 en Bayonetta 3 op weg wordt het deze zomer waarschijnlijk alleen maar moeilijker om je Joy-Cons neer te leggen. Maar op die heerlijke games moeten we nog even wachten. In de tussentijd heb je meer dan genoeg gameplezier met andere verslavende Nintendo Switch-titels.

10 Nintendo Switch games waar je maar niet meer kunt stoppen

Iedereen weet dat de Nintendo Switch een aantal geweldige titels heeft, maar als het gaat om pure verslaafdheid, zijn dit de beste games om op te pakken. Van Mario Kart 8 Deluxe tot Stardew Valley: er is genoeg variatie voor elke soort speler.

1. Mario Kart 8 Deluxe

Voor een realistische race-ervaring ben je bij Mario Kart 8 niet bij het juiste adres. Maar dat is ook helemaal niet belangrijk bij dit spel. Het arcade-achtige plezier en de heerlijke karakters maken de game geweldig om te spelen. Geen enkele Nintendo Switch-game doet dit beter dan Mario Kart 8 Deluxe, die trouwens ook een betere besturing heeft dan elke Mario Kart-game die voorafging. Daarnaast zorgen de geweldige tracks en eindeloze itemboxen ervoor dat elke race vol drama en chaos zit, waardoor het de perfecte game is om met vrienden te spelen.

Bestel Mario Kart 8 Deluxe hier

2. Kirby and the Forgotten land

Een van Nintendo’s meest herkenbare personages, Kirby, is toe aan een nieuw avontuur. Kirby and the Forgotten land is een volledige 3D-platformsensatie. De Nintendo Switch-game pakte alles wat geweldig is aan de serie en maakte het nog beter. Zoals de titel al doet vermoeden, bestaat de wereld van deze nieuwe game uit de ruïnes van een vroegere beschaving. Omgevingen zoals een verlaten winkelcentrum zijn een perfect decor voor levendige platforming-actie. Met acht werelden vol leuke levels die oneindige replaywaarde hebben, is Kirby and the Forgotten Land een fantastische voortzetting van de vrolijke serie.

Bestel Kirby and the Forgotten land hier

3. Tetris Effect: Connected voor Nintendo Switch

Toen de verbeterde versie van een van de beste ontspannende videogames vorig jaar eindelijk naar Switch kwam, waren fans van over de hele wereld enthousiast. Hoewel de block-stacking-formule van Tetris al tientallen jaren bestaat, bewijst Tetris Effect dat er nog steeds manieren zijn om het spel op te frissen. Met behulp van kleuren, belichting en effecten creëert de game een caleidoscopisch gevoel dat perfect past bij de euforische soundtrack. Tetris Effect is veel meer dan een spel: de Nintendo Switch game zorgt voor een ervaring waar je maar geen gedag tegen wilt zeggen.

Bestel Tetris Effect: Connected hier

4. Splatoon 2

Totdat Splatoon 3 uitkomt, blijft zijn voorganger een van de meest verslavende titels op de Nintendo Switch. De kleurrijke stijl van Splatoon 2 valt meteen op en zorgt dat de game er nog altijd fris uitziet (terwijl hij al bijna vijf jaar bestaat). De singleplayer-ervaring is de perfecte manier om in het spel te komen. Het enorme aanbod multiplayer-gevechtsmodi maakt Splatoon 2 echter zo boeiend. Voordat je alle technieken onder de knie hebt ben je uren verder.

Bestel Splatoon 2 hier

5. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons geeft spelers meer opties dan welke Animal Crossing dan ook. Wat begint als een verlaten eiland, kun je helemaal naar eigen wens vormgeven en versieren. Als speler start je met alleen een tent, een telefoon en een grote stapel schulden. Langzaam bouw je samen met andere bewoners het eiland op naar wens. Wat de Nintendo Switch-game zo geweldig maakt, is dat je als speler alles in je eigen tempo mag doen. Er zijn genoeg taken, maar je kiest zelf welke meer prioriteit krijgen. Deze vrijheid maakt het spel enorm verslavend.

Bestel Animal Crossing: New Horizons hier

6. Stardew Valley voor Nintendo Switch

Snelle actie is meestal de sleutel tot een extreem verslavend spel, maar titels zoals Stardew Valley bewijzen dat er een andere manier is om spelers hopeloos verslaafd te maken. Stardew Valley geeft je de taak om een vervallen boerderij te renoveren. Hoewel er buiten de boerderij genoeg te doen is, is Stardew Valley vooral een spel over langzaam werken aan doelen. Op die manier ben je meer tijd kwijt aan de game dan je denkt.

Download Stardew Valley hier

7. Bayonetta 2

Bayonetta 3 komt dit jaar uit, dus dit is het perfecte moment om de tweede game nog een keer te spelen. Dankzij non-stop actie, verfijnde gunplay en speciale (schijn)bewegingen, zijn de gevechten van Bayonetta 2 ontzettend uitdagend. Bovendien zit de game vol met absurde en over-the-top momenten die er beter dan ooit uitzien op de Nintendo Switch. Hack-and-slash-games zijn niet geschikt voor iedereen, maar voor wie het genre kan waarderen is Bayonetta 2 een echte aanrader.

Download Bayonetta 2 hier

8. Super Smash Bros. Ultimate

Iedereen kent de verslavende werking van vechtgames. Super Smash Bros. Ultimate domineert nog steeds het genre. De strakke gevechten en leuke personages, waaronder enkele van de grootste iconen in gaming ooit, dragen bij aan een heerlijke gameplay. De kracht van de Nintendo Switch-game is dat de gevechten altijd zorgen voor sensatie, maar eenvoudig blijven om te spelen. Voor serieuze spelers is er ook genoeg uitdaging. Er komen namelijk genoeg technieken bij kijken om sterke vechters te verslaan.

Bestel Super Smash Bros. Ultimate hier

9. Monster Hunter Rise voor Nintendo Switch

Monster Hunter Rise is een van de allerbeste games in de Monster Hunter-serie. Dankzij verbluffende beelden en een prachtige soundtrack is het spel adembenemend. De Nintendo Switch-game zegt gedag tegen vervelende grinds en richt zich op het creëren van snelle en boeiende gevechten met de beste monsters uit de serie. Met twee DLC’s die al zijn uitgebracht en meer op komst, is er meer dan genoeg om uit te pluizen.

Download Monster Hunter Rise hier

10. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Met Super Mario Odyssey en Super Mario Maker 2 had de Nintendo Switch al de beste platformgames die de serie ooit heeft gekend in handen. Vorig jaar kwam daar een derde titel bij met Super Mario 3D World + Bowser’s Fury. De game is een uitgebreide versie van het Wii U-spel dat in 2013 werd uitgebracht. Met meer inhoud dan ooit is deze titel onmisbaar entertainment voor elk soort speler.

Bestel Super Mario 3D World + Bowser’s Fury hier

Hoe je door een simpel trucje Netflix op je Nintendo Switch kunt kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen