Mark Hofman
Mark Hofman Cars 15 feb 2021

Nissan zaait verwarring na opvallende uitspraak over de Apple Car

De Apple Car lijkt er, door de vele berichtgeving van de laatste tijd, toch echt te komen. Al lijkt er nog veel onduidelijkheid te zijn over het bedrijf waarmee Cupertino zal samenwerken. Nissan is bijvoorbeeld de autofabrikant die het meest genoemd wordt, maar het bedrijf weet zelf van niets.

In een interview met Reuters laat het bedrijf namelijk weten dat er wel degelijk contact is geweest tussen de twee partijen, maar dat een dergelijke deal op dit moment nog niet op tafel ligt.

Nissan duidelijk over Apple Car

Nissan heeft een statement naar buiten gebracht dat het op dit moment niet met Apple spreekt over een eventuele samenwerking voor de Apple Car. Het statement komt naar buiten als antwoord op een artikel van The Financial Times. Afgelopen weekend verscheen het bericht op de website dat er in de afgelopen maanden gesprekken zijn geweest tussen de twee partijen. “We zijn niet in gesprek met Apple”, is er in het statement te lezen. Al wil dat niet zeggen dat Nissan geen interesse heeft in interessante samenwerkingen.

“Nissan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en partnerschappen om de industry in een hogere versnelling te zetten”

Het bedrijf gaat er overigens niet op in of er überhaupt een keer gesproken is tussen de twee partijen. Het laat alleen wel zien dat het verhaal van de Financial Times van afgelopen weekend niet klopt. Dit is overigens het tweede bedrijf dat duidelijk niet in gesprek is over de Apple Car. Voor Nissan leek het er sterk op dat Hyundai de partij zou zijn die Apple zou assisteren, maar ook dat leek niet het geval te zijn. Er zijn nu twee verschillende autofabrikanten die centraal staan in de berichtgeving, maar in de praktijk nog niets met de auto te maken hebben gehad. wat dat betreft kunnen we stellen dat berichtgeving over het voertuig nog niet heel nauwkeurig is.

Reageer op artikel:
Nissan zaait verwarring na opvallende uitspraak over de Apple Car
Sluiten