Er zou dit jaar nog een Fire Emblem-game op de Nintendo Switch komen

Games Jelle van Es 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Een tijdje geleden zond Nintendo een nieuwe Nintendo Direct uit. Het ging daarbij vooral om games die voor de zomer van dit jaar uitkomen.

Er kwamen daar heel wat mooie Nintendo Switch-games voorbij, waaronder Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Dat is een actiegame in de stijl van de Dynasty Warriors-games. Maar daarnaast zou er ook nog een tactische game van de serie in ontwikkeling zijn.

Nieuwe Fire Emblem-game voor de Nintendo Switch

Dat is althans dat gesteld wordt op het forum van Famiboards. Daar is ene Emily, die de titel van ontwikkelaar heeft en bepaalde insight-informatie heeft. Volgens haar zou Intelligent System al een paar jaar werken aan een nieuwe game. En deze zou ergens tussen oktober 2022 en begin 2023 worden uitgebracht op de Nintendo Switch. Volgens haar is de ontwikkeling van de game in een ver gevorderd stadium. De game was niet tijdens de laatste Nintendo Direct, omdat het zoals gezegd om games ging die voor de zomer gepland stonden. De enige uitzonder daarop was Xenoblade Chronicles 3. Die werd onthuld, maar staat gepland voor het najaar.

Fire Emblem: Three Houses Nintendo Switch
Fire Emblem: Three houses (Afbeelding: Nintendo)

Als er een nieuwe tactische Fire Emblem-game komt op de Nintendo Switch dit jaar, dan zou je dus twee Fire Emblem-games krijgen. Maar dat is niet voor het eerst. In 2017 deed Nintendo hetzelfde. Toen verschenen de games Fire Emblem Warriors en Fire Emblem Echoes in één jaar. Maar wellicht dat dit najaar al te vol zit en er te veel games uitkomen voor de spelcomputer. Dan zou het goed kunnen dat game doorschuift naar begin 2023. Nintendo heeft er namelijk een handje van om zo’n beetje elke maand een grote game uit te geven, zodat er constant wat te doen is.

Nog even wachten

Nu zijn dit geruchten en is het meer de wens dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Ik vond Three Houses één van de beste Fire Emblem-games ooit en hoop dan ook vurig op een vervolg van deze Nintendo Switch-klassieker. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Fire Emblem Three Houses: Belachelijk goed!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen