Street Fighter 6: de koning der vechtgames keert terug

Games Jelle van Es 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Redelijk vanuit het niet heeft de Japanse uitgever de game Street Fighter 6 aangekondigd. Veel is er nog niet bekend over de nieuwe vechtgame, maar het feit dat de game komt, is goed nieuws.

Want met deze Street Fighter 6-aankondiging bedenk je je dat het in 2016 was dat Street Fighter 5 werd uitgebracht. De vechtgame heeft zes jaar lang mogen schitteren, maar krijgt nu eindelijk een vervolg.

Eindelijk losgaan met Street Fighter 6

De kans dat we snel met Street Fighter 6 aan de slag kunnen gaan is overigens klein. De eerste aankondiging biedt namelijk weinig informatie, wat het gevoel geeft dat de ontwikkeling van de game nog niet heel erg ver is. De game werd getoond tijdens de finale van de Capcom Tour. Daarin zagen we hoe de speler Kawano wist af te rekenen met de Street Fighter-grootheid Daigo Umehara. In de trailer zien we een stijl die iets afwijkt van de voorgaande games. Die was iets meer comic-achtig qua stijl. Deze nieuwe game lijkt iets realistischer te zijn. Nou ja, realistisch. Ryu lijkt opeens een boom van een kerel te zijn. Bekijk de video hieronder.

Capcomp laat weten dat ze van plan zijn om in de zomer van dit jaar meer te laten zien van Street Fighter 6. Wat dat betreft is de kans groot dat we rondom de E3, die waarschijnlijk ergens in juni gaat plaatsvinden, we meer van de game gaan zien. Ook is het te hopen dat de ontwikkelaar heeft geleerd van Street Fighter 5. Die game wist qua vechtstijl indruk te maken. Maar er was een duidelijk gebrek aan content. Aan het begin werkten de servers nauwelijks, waardoor je enkel offline kon spelen. En daaruit bleek dat de game eigenlijk alleen een Arcade-mode had.

Story-mode

Een kleine Story-mode kwam later in de game. Hopelijk zit die vanaf het begin in Street Fighter 6, zodat we vanaf het begin genoeg te doen hebben in de game. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

[REVIEW] Mortal Kombat 11 Ultimate: ramt er op los

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen