Nokia terug met oude gewoonte: gebouwen omkegelen met je smartphone

Smartphones Jeroen Kraak 16 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nokia hint op de komst van de XR20 rugged smartphone die ontzettend sterk is. Het doet ons vooral denken aan vroeger.

Heel lang geleden, toen je een mobiele telefoon alleen nog gebruikte voor bellen, sms’en en een potje snake was Nokia een van de grootste merken. De telefoons stonden bekend om hun lange batterijduur en hun ultieme stevigheid. Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone en zit er binnen de kortste keren een barst in je scherm. Nokia komt nu met een toestel die ons weer terug doet denken aan vroeger.

Nokia komt met een nieuwe telefoon

Nokia hint dat het binnenkort met de XR20 komt. Het is een zogenaamde rugged telefoon, oftewel een smartphone die tegen een stootje moet kunnen. Het bestaan van het toestel is per ongeluk door Nokia zelf gelekt op het forum van het bedrijf door een poster te tonen.

Helaas voor Nokia weet het bedrijf hoe het op het internet werkt. Voordat je iets weghaalt hebben al een aantal mensen een screenshot genomen, waardoor iedereen het alsnog kan zien. Op het plaatje zien we een redelijk slanke telefoon die onder de waterspetters zit. Aan de achterkant zien we waarschijnlijk drie camera’s en een flitser. Die camera is opvallend te noemen, aangezien deze bij de X20 nog rond was. Vermoedelijk heeft de hoofdcamera 48 megapixel en die aan de voorkant 8 megapixel.

Bij een rugged telefoon is het belangrijk hoe stof- en waterdicht deze is. Daar heb je speciale ratings voor. Deze zou een IP68 hebben.

De specs

De specs van het Nokia-toestel zijn nog onbekend. Toch weet Techradar al een interessante schatting te doen. Het toestel krijgt mogelijk een 6,7 inch scherm met een FHD+ en LCD paneel met een resolutie van 2400×1080. Onder de motorkap zit een Snapdragon 480 chip, 6 GB RAM en 128GB aan opslag. De telefoon heeft waarschijnlijk een 4,630mAh accu. Helaas zorgt dat er niet voor dat je telefoon een week meekan zonder op te laden, maar dat is in het smartphone-tijdperk tegenwoordig normaal. Gelukkig heeft het met de sterkte wel een krachtige eigenschap.

Wanneer de telefoon op de markt komt, is nog onbekend, al gaat de datum van 27 juli rond. Aangezien Nokia nu dus de afbeelding heeft laten lekken, lijkt het niet meer lang te duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen